Съчетана с адекватни здравни мерки, трябва да продължи подкрепата за

...
Съчетана с адекватни здравни мерки, трябва да продължи подкрепата за
Коментари Харесай

МВФ: При нова карантина, България бързо да увеличи подкрепата за здравеопазването и за физическите лица и фирми

Съчетана с съответни здравни ограничения, би трябвало да продължи поддръжката за компаниите и физическите лица, и по този метод да се лимитират дълготрайните вреди от рецесията, подбудена от пандемията. Това се показва в заключително изказване на екипа на Международния валутен фонд, който имаше виртуална задача в България, написа.
В случай че пандемията се утежни повече от предстоящото, поддръжката с ограничения следва навреме да се ускори, като се употребяват забележителните фискални благоприятни условия, с които разполага България, показват от. След като пандемията отшуми, политиките би трябвало последователно да се преориентират към такива, способстващи възобновяване и приобщаващия напредък. В този смисъл ще бъде доста значимо ефикасното и ефикасно потребление на прехвърлянията от Европейски Съюз, които се чака да бъдат обилни.
 Кристалина Георгиева: Победата над пандемията е наложително изискване за трайното икономическо възобновяване Кристалина Георгиева: Победата над пандемията е наложително изискване за трайното икономическо възобновяване
" Най-хубавия монумент, който можем да изградим на хората, изгубили живота си в тази рецесия, е построяването на по-устойчив и обективен с...
България навлезе в провокираната от пандемията икономическа рецесия със обилни буфери за реализиране на политики и доверие. Политиките бяха уместно ориентирани към подкрепяне на здравната система, физическите лица и компаниите, като в същото време резервираха стабилността на финансовия бранш. Те смекчиха въздействието на рецесията и по този метод също по този начин ограничиха дълготрайните вреди от нея, като предотвратиха унищожаването на икономическите действия, за които още веднъж ще има огромно търсене, откакто пандемията завърши. Същевременно, България направи още една крачка за интеграцията си с сътрудниците от Европейския съюз, като се причисли към Валутния механизъм II и Банковия съюз. Но битката за живота и прехраната на хората надалеч не е завършила, показват от МВФ.
На фона на тревожното възобновление на инфекциите, ограниченията за ограничение на епидемията се стягат в България и в цяла Европа. Експертите на МВФ предвиждат, че българската стопанска система ще се свие повече спрямо прогнозата, показана в отчета за Перспективите пред международната стопанска система, оповестен през октомври. Според тях безработицата ще се усили, само че, с помощта на сериозната поддръжка с ограничения, не доста внезапно. Фискалният недостиг ще бъде по-нисък от планувания, частично вследствие на постоянното осъществяване на приходната част, а салдото по настоящата сметка би следвало да остане на остатък. Ако втората вълна на вируса в България и Европа докара до огромно цялостно затваряне и по-строги условия за обществено разграничаване, България би трябвало бързо да усили разноските за опазване на здравето и поддръжката за физическите лица и компании, за предпочитане като употребява краткотрайни и добре ориентирани ограничения. Страната разполага с фискалните благоприятни условия за това, считат в МВФ.
Когато пандемията отшуми и възобновяване настъпи, фокусът на ограниченията би трябвало последователно да се измести от запазването на стопански действия и работни места към постигането на висок, приобщаващ и екологичен напредък. Фискалните политики би трябвало да останат стимулиращи и през 2021 година Проектът на бюджет за 2021 година надгражда над множеството антипандемични ограничения и вкарва нови фискални начинания, които ще поддържат икономическата интензивност, акцентират от МВФ. Бюджетният недостиг е плануван да доближи надлежно 4,4 и 3,9 на 100 от Брутният вътрешен продукт през 2020 година и 2021 година, като включва сходно равнище на антипандемични ограничения (около 2,5 на 100 от Брутният вътрешен продукт през всяка година).
МВФ прави оценка стабилната фискална поддръжка като цяло и забележителното нарастване на някои обществени разноски (пенсии и компенсации за безработица) през 2021 година Постоянното нарастване на пенсиите и заплатите в обществения бранш ще обезпечи спомагателен тласък за търсене, който, към сегашния миг, би оказал помощ за оправянето с рецесията, написа в позицията. С отслабването на пандемията и настъпването на етапа на възобновяване, схемата за субсидиране на заплатите " 60/40 " може последователно да стане по-фокусирана към поддържане на жизнеспособните, а не на всички възможни работни места. Политиките във връзка с финансовия бранш би трябвало да продължат да поддържат финансовата непоклатимост, като в същото време поддържат потенциала на банките да дават заеми. Към момента банките поддържат постоянни салда, а растежът на кредитирането се резервира, въпреки и с намаляващ ритъм.
 Спад на Брутният вътрешен продукт на България с 4 на 100 чака МВФ Спад на Брутният вътрешен продукт на България с 4 на 100 чака МВФ
Международният валутен фонд чака стесняване на Брутният вътрешен продукт на България с 4% през тази година, последван от стопански напредък с 4,1% през 2021...
Банковият контрол би следвало да продължи да изисква от банките да задържат облагите си и следва да поддържа еластичен метод, в това число като дава опция на банките да ръководят възможното утежняване на качеството на заемите, без това да води до безпричинно ограничение на кредитните потоци, показват от МВФ. Трябва да се сложи по-голям акцент върху превъзмогването на неравенството в приходите и бедността в България, което беше огромно и преди рецесията, регистрират специалистите на Фонда. Въпреки че по-високите обществени разноски, планувани за 2021 година, биха могли да обезпечат известно облекчение, нужен е обзор на системата за обществена отбрана. Има опция за разширение на обхванатите от системата обществени опасности, използване на по-добре ориентирани обществени помощи и възстановяване на преразпределителната роля на страната. Разходите за дейни политики на пазара на труда могат да бъдат увеличени и ориентирани в по-голяма степен към стратегии за образование. Има опция за увеличение на обществените разноски за обучение, които остават ниски спрямо останалите страни от Европейски Съюз. Укрепването на правосъдната система и битката с корупцията би трябвало да продължи, в това число посредством неотдавна въведената рамка за господство на закона на Европейски Съюз. Прозрачността на направените изключителни разноски може да бъде усъвършенствана посредством издание на антикризисните политики и техните разноски, показват от МВФ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР