Събуждайки се сутринта, Джулия забеляза, че съпругът й вече не

...
Събуждайки се сутринта, Джулия забеляза, че съпругът й вече не
Коментари Харесай

Докато почиствала стаята, жената намерила бележка от съпруга си и не сдържала сълзите си

Събуждайки се сутринта, Джулия видя, че брачният партньор й към този момент не е вкъщи. През последните няколко месеца се държал доста необичайно.

Раазтягайки се в леглото, старата жена се подготвила душевен да почисти къщата. Тръгвайки от спалнята, тя внезапно разкрила записка на масата от брачна половинка й. След като я прочела, Джулия не могла да сдържи сълзите си. 

Оказало се, че мъжът й бил диагностициран с Алцхаймер. Ето за какво той написал прощална записка до жена си, в която й споделя какъв брой я обича и че постоянно ще я обича, даже когато го застигне забравата.

„ Скъпа Джулия,

Пиша ти до момента в който спиш. В случай, че на следващия ден, когато се събудя, към този момент няма да бъда себе си. Сякаш се озовах сред два свята и от ден на ден съзнавам, че съм изцяло загубен в един от тях. Страхувам се, че някой ден просто няма да се върна.

Въможно е на следващия ден към този момент да не разбирам какво се случва с мен… Ако на следващия ден към този момент не мога да изразя възхищението си от теб и какъв брой доста те оценявам. Как оставаш с мен без значение от всичко, пробвайки се да ме направиш благополучен.

Може би на следващия ден към този момент няма да разбирам какво правиш за мен. Залепваш листчета на вратата, с цел да не греша кухнята и банята. Винаги ме караш да се дръзвам, когато нося ботушите си без чорапи. Продължаваш да водиш диалога с мен, даже когато към този момент съм не запомнил защо става въпрос.

Понякога шепнеш имената на внуците ни в ухото ми, с цел да не схванат, че съм ги не запомнил. Винаги отговаряш нежно на изблиците ми на яд. Дори когато просто не разбирам какво ме е сполетяло.

За всичко това и доста повече. Ако на следващия ден не помни твоето или моето име.

Ако на следващия ден към този момент не мога да ти благодаря.

Ако на следващия ден, Джулия, няма да мога да ти кажа за финален път ОБИЧАМ ТЕ…

ЗАВИНАГИ ТВОЙ,

T.A.M.P “

Почти невероятно е да се прочете това без сълзи. Дори в случаи на тежка болест като Алцхаймер, дълбоките усеща към момента могат да намерят израз. Не позволявайте това обръщение за обич да бъде забравено, разпространете го измежду приятелите си. И да живее любовта!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР