Саботажът на руските газопроводи Северен поток е в полза на

...
Саботажът на руските газопроводи Северен поток е в полза на
Коментари Харесай

Саботажът на Северен поток е в полза на САЩ, а не на Русия или ЕС: Небензя

Саботажът на съветските газопроводи " Северен поток " е в интерес на Съединени американски щати, а не на Русия или Европейски Съюз, съобщи в петък непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

" Основният въпрос е дали това, което се случи със " Северен поток ", е от изгода за Съединени американски щати? Абсолютно. Доставчиците на полутечен природен газ от Съединени американски щати в този момент би трябвало да се радват на неколкократно нарастване на доставките на полутечен природен газ за европейския континент. А от политическа позиция - последната нишка, която осигуряваше енергийната самостоятелност на Европейски Съюз, беше прекратена ", съобщи Небензя в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той добави, че до момента в който даже европейското произвеждане се трансферира небрежно в Съединени американски щати в изискванията на енергийна рецесия, популацията на Европа се е насочило към " доста тъмна, студена и дълга зима ".

" Полезно ли е разрушаването на " Северен поток " за европейските страни? Едва ли. Тогава те ще станат подвластни от по-скъп и извънредно обезсърчителен снабдител. Имам поради страната хазаин на седалището на Организация на обединените нации [САЩ]. Като оставим настрани полските, чешките и балтийските политици, които са изцяло луди от русофобия, даже и при цялата антируска нервност в Европейски Съюз, специалистите не могат да не схванат заплахата от сходен сюжет и неговите последствия за европейската стопанска система ", акцентира дипломатът.

В понеделник датските управляващи оповестиха за течове по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", откакто локалният оператор на газопровода означи загуба на налягане след поредност от подводни детонации. Съединени американски щати, Германия, Дания, Швеция и Норвегия считат, че случаят е бил бойкот. Руският президент Владимир Путин хвърли виновността за обстановката върху западните страни, като съобщи, че " глобите не са задоволителни за англосаксонците " и че те в този момент са " минали към бойкот "

На конференция в петък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отхвърли Съединени американски щати или страните от НАТО да имат нещо общо с повредата на газопровода " Северен поток ". Междувременно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия, че популяризира дезинформация с обвинявания към Съединени американски щати, и прикани международната общественост да не има вяра, че Вашингтон е отговорен за случая.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР