Саботаж от страна на главния секретар на МВР Петър Тодоров

...
Саботаж от страна на главния секретар на МВР Петър Тодоров
Коментари Харесай

Саботаж в Narod.bg: МВР обезглавено – професионалното ръководство отиде на плаж

Саботаж от страна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и неговия заместител Станимир Станев към работата на Вътрешното министерство – и двамата професионални ръководители на ведомството не са на работа, тъй като са на…плаж, разкри пред Narod.bg еднообразен източник.

За пръв път в историята си Министерство на вътрешните работи остана без професионално управление в лицето на основния секретар и зам. основния секретар, апропо – и двамата пловдивчани, набори – родени 1965-а, и другари от десетилетия.

Гл. комисар Петър Тодоров, който с президентски декрет на 5 август 2021 година бе назначен за основен секретар на Министерството на вътрешните работи, сега е в отпуск. Излизането необичайно съответствува с встъпването в служба на новия министър Калин Стоянов, означи информаторът на Narod.bg.

Липсата му спъва съществено работата на Вътрешното министерство, защото съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи:

Чл. 27. (Предишен член 26 – Дъждовни води, бр. 29 от 2000 г.)

(1) Главният секретар е висшата професионална служба в Министерство на вътрешните работи.

(2) Главният секретар:

Реклама

1. (изм. – Дъждовни води, бр. 29 от 2000 г.) провежда, координира и управлява оперативно-издирвателната, агентурната и охранителната дейност;

2. провежда взаимоотношението на службите в министерството;

3. координира активността със съответните служби на други страни и с интернационалните органи и организации;

4. издава заповеди по отношение на осъществяването на функционалностите си.

Чл. 28. (Предишен член 27 – Дъждовни води, бр. 29 от 2000 г.) Главен секретар може да бъде единствено лице с висше обучение и професионален стаж не по-малък от 5 години в системата на Министерство на вътрешните работи, въоръжените сили или правозащитните органи.

Припомняме, че Narod.bg пръв разкри, бе братът на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Илиев Тодоров – Владимир, бе назначен тихомълком в Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ) очевадно с подкрепи на авторитетния си сродник.

Според данните сега професионалният началник на Министерство на вътрешните работи е в Созопол, за което Narod.bg ще ви опише в обособена обява. Сред хубостите на Стария град Петър Тодор дружно със фамилията си се любува на живота, до момента в който цялата работа е оставена на политическото управление в лицето на министър Калин Стоянов

На този декор министерството остана и без зам. главения секретар – гл. комисар Станимир Станев, който още преди седмица излязъл в болничен за цели 6 месеца. Ченгетата са наясно, че и този върховен началник на Министерство на вътрешните работи е на плажа, явно там болежките минават най-бързо.

За пръв път в историята на Министерство на вътрешните работи се случва и двамата топ началници да са в отпуск, това е очевидна проява на противоречие с новия министър Калин Стоянов, разяснява информаторът на Narod.bg. В подобен случай, вместо да саботират работата на ведомството, и двамата могат просто да подадат оставка и да дойдат служители на реда, които ще си правят работата, приключи нашият източник.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР