Съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата на

...
Съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата на
Коментари Харесай

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията

Съболезнования към околните и роднините на починалите в злополуката на Автомагистрала " Тракия ". С тези думи на министър Кирил Ананиев стартира конференцията в Министерството на здравеопазването, където имаше среща за промяната в ТЕЛК.

Министър Ананиев съобщи, че рейс, пътуващ от Бургас за София и лек автомобил са аварирали при Вакарел.

" Има починали, има и хора с доста тежки пострадвания, 14 коли за спешна помощ отидоха на място ", съобщи Ананиев.
Той благодари на екипите на незабавна здравна помощ и посочи, че потърпевшите се насочват към три столични лечебни заведения - това са Окръжна болница " Света Анна ", ВМА и " Пирогов ".

" Убеден съм, че екипите поставят всички старания, с цел да оказват помощ на потърпевшите ", съобщи Ананиев.

" В съгласуваност сме със " Света Анна ", с " Пирогов ", несъмнено, и ВМА има подготвеност, ИСУЛ, всички лечебни заведения в София са включени в координационния спонтанен екип, който сме основали, имат подготвеност да окажат подпомагане на потърпевшите при този случай. Много е тежък случаят и е доста динамична обстановката ", съобщи представителят на " Спешна здравна помощ " - София Катя Сунгарска.

10 от потърпевшите са настанени в болница Окръжна болница " Света Анна " - трима мъже и седем дами, всичките на възраст сред 26 и 60 години. Четирима от тях са в тежко положение с заплаха с живота. Те са със съчетани контузии, като на двама се вършат интервенции по неотложност.
Пострадалите са с пострадвания от фрактури или открити порезни рани. От болничното заведение оповестиха, че все още имат има задоволително ресурси от кръв.
" Трима са със относително леки контузии. Четиримата, въведени в противошокова зала, са тежко положение - комбиниране с контузии на глава, гърди, стомах и гръбнак. Двама от тях към този момент са вкарани в операционната за интервенция по неотложност. Има още трима души, които са с изолирани фрактури на ръцете, които също подлежат на оперативна намеса, само че в планов порядък ", съобщи пред БНР шефът на болничното заведение Славчо Близнаков.

В " Пирогов " са признати четирима души - дете, две дами и мъж. Детето е в най-тежко положение.
" До момента е признато едно дете с гръдна и коремна контузия. Вече е в операционната за слагане на специфичен гръден дрен, тъй като е със сгънат бял дроб, след което му предстоят спомагателни проучвания. Приети са и две дами, едната от които минава през хирургичен кабинет, а другата - през травматологичен кабинет. Приет е и един мъж с черепно-мозъчна контузия, който минава през неврохирургичен кабинет ", съобщи шефът на " Пирогов " Асен Балтов.

Три потърпевши дами от злополуката са признати във Военномедицинска академия, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение. Пациентите са в устойчиво положение, без заплаха за живота. Предстои да бъдат приети в болница за лекуване и наблюдаване.

По информация на " Спешна помощ " - София двама потърпевши са настанени в болница " Царица Йоанна ".

Двама потърпевши са постъпили в Спешното приемно поделение на Болница " Токуда " без заплаха за живота. Пострадалите са пристигнали в болничното заведение в 12.55 ч.
Пациентите са в устойчиво положение, без заплаха за живота. И при двамата са открити фрактури на долни крака и предстоят ортопедични интервенции и банкет в Клиниката по Ортопедия и травматология. В момента се организират спомагателни проучвания за уточняване на общото положение и отменяне на вътрешни контузии.

Националният център по трансфузионна хематология е направил нужната организация и разполага с подсилени екипи за кръводаряване, които са в подготвеност да поемат всички искащи да дарят кръв. В момента НЦТХ разполага с задоволителни количества кръв и кръвни съставки, които биха били нужни на лечебните заведения, в които са настанени потърпевшите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР