Събитията от последния месец сериозно са ударили върху авторитета на

...
Събитията от последния месец сериозно са ударили върху авторитета на
Коментари Харесай

6% спад в рейтинга на Борисов за месец

Събитията от последния месец съществено са блъснали върху престижа на ръководещите. На процедура всички представители на ръководещите (без столичния кмет Йорданка Фандъкова) бележат сериозен спад в публичната си известност. Най-сериозен е ударът върху премиера Бойко Борисов.

За един месец той е изгубил 6% от персоналния си рейтинг, следван от Волен Сидеров (- 5 %); Томислав Дончев (- 5 %); Цветан Цветанов (-3 %). Това демонстрират резултатите от проучване на организация "Медиана ", извършено от 1 до 8 септември измежду 1006 души по метода Facе-to-face изявление.

Спада и общата оценка на работата на кабинета (Среден - 3.29). Само за три месеца хората, които смятат, че е добре държавното управление да изкара цялостен мандат, са намалели с близо 10 на 100 (6% за последния месец). Към момента разликата сред тези, които биха желали цялостен мандат за ръководещите (37%) и искащите то да си отиде предварително (29%) е единствено 8 на 100. (При 20% преди три месеца).

Намаляват оптимистичните настройки и се усилва скептицизмът във връзка с непосредственото бъдеще. Вероятно, въздействие оказват и упованията за покачването на цените на енергоносителите в зимния интервал, проучват социолозите.

На този декор не се следи фрапантно разбъркване на електоралните настройки. ГЕРБ губи един % от електоралната си поддръжка, само че към момента води пред главния си политически конкурент (БСП) с 3,5%.

Кризата във властта от последния месец (и острите пререкания на Волен Сидеров и Валери Симеонов) най-сериозно е блъснала Обединените патриоти. Те са изгубили над 3% от електоралния си капацитет в границите на месец. Воля продължава последователно да губи симпатизанти и към този момент е под 2%.

Тези гласоподаватели явно търсят политическа опция вън от главните политически играчи и тяхното държание при едни избори и непредвидимо. В този смисъл изказванията, че едни избори ще възпроизведат съществуващата сега картина не почиват на познаването на обществено-политическите настройки в обществото, обобщават от Медиана.

Източник: dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР