Събитията от 2020 година, когато в цялата страна имаше протести

...
Събитията от 2020 година, когато в цялата страна имаше протести
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Щастлив съм, че събитията от 2020 година спряха орбанизацията на България

Събитията от 2020 година, когато в цялата страна имаше митинги против държавното управление, са спрели орбанизацията на България. Това мнение изрази икономистът Евгений Кънев , който преразказа във Фейсбук забавен диалог със собствен маджарски другар.

Кънев добави, че Виктор Орбан от дълго време е трансформирал Унгария в с табилна автокрация и васал на Русия. Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

„ Случайно срещам нощес в заведение другар маджарин, който живее в този момент у нас.
Уж щяхме да слушаме хубава джаз музика, само че като почна един диалог за … Орбан.

Общо взето, през днешния ден Унгария към този момент е единствено хартиена народна власт, а на процедура постоянна автокрация с всички научни белези. В страната ръководи един човек, а всички – от министри до парламент – са единствено кукли за неговата воля. Дори – което не знаех – и опозицията, която била напълно купена и единствено имитирала опозиционност. Нещо като при кабинета ББ-3.

“Стигнахме дотук поради Меркел и ползите на немската автоиндустрия, която е изнесла огромна част от производствата си в Унгария и сътвориха толерантност към модела Орбан ( и ББ, добавям) в Европейски Съюз ”.

Почти всички медии са под директния надзор на Орбан посредством негови проксита и непрекъснато основават външни (почти всички чужденци) и вътрешни врагове за сближение на народа към неговата истина. И освен в Унгария.

Малцина знаят, че главните медии в С. Македония са благосъстоятелност на хора от кръга на Орбан със задача да разпалват ненавист към България и обслужват ВМРО-ДПМНЕ, откакто техният някогашен водач и министър председател е дезертьор от правораздаването точно при Орбан. Като знаете на кого се кланя нашият водач на Вътрешна македонска революционна организация и пРезидентът – виждате пасовете, които си разменят под кремълска свирка сякаш в отбрана на българщината/македонщината.

В Унгария работят специфични закони за целия обществен бранш за непослушните. Примерно, вие сте неудовлетворен преподавател, който нещо стачкува. По закон умерено могат да ви реалокират от Будапеща в някое село и единственият метод да не спазите закона е като напуснете специалността.

Орбан е публично единствено на заплата, само че съвсем всички в роднинския и приятелския му кръг са милиардери. Или се появяват странни нови милиардери, доскоро водопроводчици.

Унгария е публично цялостен васал на Кремъл, като моят другар счита, че Орбан от дълго време е платен и държан с компромати. Стигна се даже до такава степен Унгария да чака Турция първо да утвърди Швеция за НАТО и да държи несъгласие до последно.

Моят другар не знае дали нещо може да разклати култа към Орбан като провидение. Вика: “дори в случай че Орбан обществено гръмне човек, пропагандата ще измисли причина за какво е трябвало да го направи и хората да го одобряват. Стигнахме до такава степен, че унгарците, които постоянно са мразели руснаците в този момент надали не ги считат за другарски народ. А Орбан стартира своята политическа кариера през 90-те точно със слогана: “руснаци, вървете си вкъщи! “

Даже американският дипломат се изгаври с него като сложиха слоган пред посолството: “Руснаци, добре пристигнали назад вкъщи ”.

Апропо, американската администрация и различен знак е дала – в страната, която не разрешава еднополови бракове и всевъзможни диспути по тематиката посланикът на Съединени американски щати е гей, който показва публично своята половинка. А за повсеместен потрес двамата водят прайда в Будапеща.

Всъщност, моят другар е нещо като в заточение у нас, въпреки че фамилията му е тук. Защото са му откраднали бизнеса. Както и на доста други хора. Казва: “идват при теб от службите и ти оферират цена да си продадеш бизнеса. Ако не искаш, след няколко дни цената пада на половина, както работи мафията. Ако отново откажеш – споделят ти, че не ти подсигуряват живота. Същото стана и с мен. Вероятно станах забавен, тъй като компанията ни имаше отделение в Съединени американски щати и беше идеална за пране на пари. След следващата опасност персонално за живота ми споделих на лицето, което ме заплашваше, че съм го съобщил поименно на българската мафия, с която имам връзка около моите родственици в България. И най-малко се спасих, само че бизнеса си не можах. ”

А аз най-после почуствах голямо облекчение, че събитията от 2020 година – от Росенец до “народните въстания ” – на процедура стопираха орбанизацията на България.

Макар съветските кукли у нас още да не престават да му се възхищават по нашите медии. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР