Събитията не следват нормалната логика. Виждаме някакво развитие, което не

...
Събитията не следват нормалната логика. Виждаме някакво развитие, което не
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Актуализацията на бюджета е нужна, за да може хората и бизнесът да си получат парите

Събитията не следват естествената логичност. Виждаме някакво развиване, което не е планувано, само че в последна сметка е обикновено в толкоз пъстър парламент да има толкоз високи пристрастености. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV ръководителят на парламентарната група на " " (ПП) Андрей Гюров във връзка високото напрежение сред депутатите в Народното събрание през днешния ден.

Гюров изрази вяра в бъдеще да не ставаме повече очевидци на сходни подиуми.

Относно актуализацията на бюджета депутатът от Политическа партия уточни, че тя би трябвало да се случи оптимално бързо, с цел да може хората и бизнесът да получат по този начин нужните средства, с цел да бъдат подкрепени при инфлацията.

Въпреки всички рецесии, имаме по-нисък дълъг, в сравнение с когато влязохме в ръководството, а пък бюджетният недостиг няма да бъде нарушен с актуализацията, акцентира той.

Народният представител означи, че целият пакет от ограничения, който влиза в актуализацията, е към 2 милиарда лв., от които 1,5 милиарда са заделени за нарастване на пенсиите.

Моментално нарастване с 10% за най-ниските пенсии, плюс 60-те лв., сподели Андрей Гюров.

По отношение на Плана за възобновяване и развиване ръководителят на ПГ на " " изясни, че до края на годината би трябвало да бъдат признати 22 закона и 38 разпореждания, с цел да получим средства от Европейски Съюз.

По тематиката със Северна Македония Андрей Гюров разяснява, че в случай че има прогрес по въпроса, той би трябвало да бъде докладван от Министерство на външните работи и тогава да се разисква дали позицията на България би трябвало да се промени в границите на КСНС.

Той отхвърли слуховете, че съветници на премиера Кирил Петков организират паралелна политика по отношение на Северна Македония, отбелязвайки, че до момента " не е видял нито един факт в тази тенденция ".

На заключителен въпрос за участието ни в Еврозоната Гюров показа, че би трябвало да има обновен аназил, въз основата на който да бъде извършена огромна разяснителна акция за изгодите от еврото.

Ние мислим, че това не е решение, което се взима единствено на база механически и стопански данни. Има геополитичеки аспекти и това решение (за влизането на България в Еврозоната, бел. ред.) е взето още през 2005 година с контракта за присъединението на България към Европейски Съюз, приключи депутатът от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР