Събитието, организирано от представителя на марката Porsche Витоша Спортс Карс“,

...
Събитието, организирано от представителя на марката Porsche Витоша Спортс Карс“,
Коментари Харесай

75 години история на компанията Porsche с представяне на 75 класически и модерни автомобила

Събитието, проведено от представителя на марката Porsche „ Витоша Спортс Карс “, Ви дава опция да усетите духа на компанията с модели от разнообразни столетия в нейното развиване. Част от експонатите са от редки лимитирани серии.

Един специфичен ден с името, което ви кара да затаите дъх…

Всеки ден написа своята история. Всеки ден носи своите страсти. Но има дни, напускащи рутината на елементарното, които проникват надълбоко в сетивата и оставят толкоз ярки усещания, че се загнездват в паметта ни вечно. Такива усещания може да сътвори да вземем за пример срещата със 75 типичен и съвременни автомобила Porsche, събрани на едно място. Те са част от изключителната експозиция, проведена от вносителя на марката Porsche в България „ Витоша Спортс Карс “, и добра опция да осигурите на себе си и фамилията си един приказен и паметен ден. Можете да го изживеете в интервала от 31 май до 4 юни, в случай че посетите изложбата „ Porsche. 75 години история “ в Интер Експо Център. Показаните типичен коли от разнообразни столетия ви оказват помощ да наблюдавате забележителния път на марката във времето – от модели, родени в най-ранните години, до актуалните представители на магията, наречена Porsche.



Една история, разказана с коли

Защото тъкмо 75 години ни разделят от онази знаменателна 1948 година, в която Фери Порше благодарение на Карл Рабе и Ервин Коменда проектира и построява Porsche 356 и слага основите на производството на коли Porsche. В тези сложни години на страхливо стопанско възобновяване на Германия той освен трансформира в действителност своята фантазия за основаване на състезателен автомобил с марката Porsche, само че и продължава пътя на татко си Фердинанд Порше с неговото удивление и поклонение пред автомобила, завещани и живеещи във всяка парченце от света на Porsche. Именно тази неповторима приемственост е претворена още в първия модел Porsche 356 “No. 1 ” Roadster. Той е въплъщение на чистата същина на спортния автомобил и демонстрира, че даже в годините на ограничения могат да се родят и осъществят гениални в своята непорочност, функционалност и рационалност хрумвания. „ Не бих го направил по различен метод “ е може би най-красноречивата оценка за модела, дадена от самия патриарх Фердинанд Порше при първата му среща с „ Номер 1 “. Тази сбита фраза е произнесена от талантлив инженер, измежду чиито каузи са планове на голям брой забележителни машини, серийни и спортни коли, мотори и разнообразни структури. От 1931 година те са неизменима част от активността на основаното от Фердинанд Порше конструкторско бюро Dr. Ing. hc F. Porsche GmbH, Konstruktion und Beratung für Motorenund Fahrzeugbau, чийто правоприемник Porsche Engineering неотдавна означи своя 90-и рожден ден.

Porsche. Началото .

Със основаването на 356 Porsche стартира да написа своята история като авто производител с неповторими по своя темперамент софтуерни достижения, които съчетават опцията за ежедневно прилагане със завладяваща динамичност. Двигателят с междинно разположение на първия първообраз мигрира откъм гърба при серийните модели поради действителните механически и индустриални благоприятни условия по това време, само че тази компановка ще го направи още по-предизвикателен и очароващ за хората. От Гмюнд, Австрия, ръчното производството на алуминиевите купета се реалокира в Цуфенхаузен, Германия, а през 50-те години новите каросерии към този момент се сглобяват от стомана. Така философията за купе с ситуиран зад задния мост мотор с въздушно изстудяване, с вълшебен тон и опияняващо сетивата държание на пътя ще се утвърди и развие от първите версии на 356 през последвалите ги серии A, B и C, с цел да добие своята еманация в завладяващия 911 с дизайна на младия тогава Фердинанд Александер Порше.

Porsche съумява да запази своята дълбока философска концепция с 911 – модел, който остава сърцевината и въплъщава духа на марката в предишното и сегашното. През десетилетията компанията продължава да развива гамата си, преследвайки постоянно една и съща цел – извънредно високото софтуерно равнище. И това важи с цялостна мощ както за модели като 914, 914/6 и 916, по този начин и за сериите от transaxle ерата 924, 944, 968 и по-големия 928. Всеки модел на Porsche по един или различен метод се трансформира в въплъщение на софтуерна висота в своя клас. Или в основания от него личен клас, като този на 918 или Carrera GT. Всеки подробност, всеки детайл, всеки материал поотделно и като цяло са стъпки по пътя в търсене на техническо съвършенство, започващ от първите концепции и планови чертежи в основания през 1971 година център за развойна активност на Porsche във Вайсах, преминаващ през основаването на модели, прототипи, проби и разбори и завършващ в края на поточната линия на някой от заводите на компанията. Всичко това се повтаря напълно и при навлизането в ерата на електрическата подвижност, в която Taycan придвижва същия този дух.

И това е единствено част от историята. Защото изразът „ спортни коли “ не би бил изпълнен със наличие, в случай че Porsche още през цялото време на своята история не основава и изпраща своите градивни решения в моторните спортове, с цел да заимства опита от тях в серийните си модели. Независимо дали става дума за коли за пистови съревнования, като 904, за машини, печелещи надпревари за устойчивост, като феноменалните 917, 956, 962 и модерния 919. Или за оборудвани и модифицирани за пистата и пустинята разновидности на 911 и 959. А също и за мотори за болиди във Формула 1.



Изложбата „ Porsche. 75 години история. “

Родена вследствие на голяма по мащаби организационна работа, изложбата „ Porsche. 75 години история “ ви показва 75 типичен автомобила от разнообразни столетия и ви връща надалеч обратно във времето – чак до ранните версии на 356 и по-късните серии 356 A, 356 B и 356 C. Така може да бъдат проследени еволюцията на техниката и развиването на дизайна, построили основата за раждането на завладяващия 911. С неповторимия си дух моделът, който тази година отбелязва своя 60-годишен празник, ще допре сърцето ви с наличието на коли от разнообразни генерации, трансформирали се в част от най-невероятното автомобилно завещание, в това число Cabrio и Targa версии, неповторимите Turbo разновидности, редки лимитирани серии и специфични осъществявания, генерации с въздушно и водно изстудяване, задно или двойно предаване.

Не липсват и модели отвън тази класическа линия, като 914/6 или 968. Изложбата включва и мостри от днешния ден на Porsche, като настоящия 911 от поколенията 991.II и 992, модела с междинно ситуиран мотор 718 Cayman GT4 RS или Macan и Cayenne, пренесли духа на марката в SUV класа.

Възможността да се докоснете до света на Porsche е късмет да участвате в премеждие, което ви води през цялата история на марката. Впечатляващото наличие на колите е допълнено с голям брой описателни материали, табла с информации за моделите и значими за историята на компанията персони и със особено основан за задачата сайт
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР