Събитието e насрочено на 25-ти октомври (вторник) от 17 часа

...
Събитието e насрочено на 25-ти октомври (вторник) от 17 часа
Коментари Харесай

КОЦ Бургас ще представи новите тенденции за лечението на рака на гърдата на 5-ото издание на Бяла лястовица

Събитието e планувано на 25-ти октомври (вторник) от 17 часа в новата постройка на районната библиотека „ Пейо Яворов “

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас ще организира задача „ Бяла лястовица “ за 5-ата поредна година. Инициативата е знак на битката против карцинома на гърдата.

Събитието e планувано на 25-ти октомври (вторник) от 17 часа в новата постройка на районната библиотека „ Пейо Яворов “.

Входът е отворен за всеки искащ , тъй като несъмнено ще има какво да чуе. Поканени са кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф проф. Мария Нейкова, ректори на университети, шефове на здравни заведения, представители пациентски организации и жители.

Управителят на КОЦ Бургас проф.д-р Христо Бозов посочи, че ще бъде изнесена забавна информация, обвързвана с новостите в лекуването на болестта. Част от най-хубавите лекари, работещи в Онкологичния център ще срещнат присъстващите с благоприятни условия за предварителна защита и лечение на подлата болест.

Един от лекторите ще е доктор Красимир Кенолов , еластичен хирург, който работи от няколко години в КОЦ Бургас.

„ Привлякохме го при нас с концепцията, когато се наложи да се в профил карцином на гърдата, незабавно, още на същия стадий да се направи пластична интервенция с имплант. Д-р Кенолов работи интензивно в тази сфера. Тази година има над 50 интервенции “, посочи проф.д-р Христо Бозов.

Той изрече специфична признателност към дамите от Inner Whell club Бургас, които събраха благотворително средства за закупуване на уред за осъществяване на пластични интервенции - дерматом за реорганизация на добити недостатъци на кожата за онкоболни хора.

По данни на КОЦ Бургас все още има диспансеризирани 5 373 дами с рак на гърдата, което е сериозен % на фона на общо 38 247 пациенти, които се водят на доклад в здравното заведение.

През 2021 година новорегистрирани са 323 дами, а тази досега 255, регистрираха от КОЦ Бургас.

Преди няколко години КОЦ Бургас разгласи, че основават профилиран екип, който да се концентрира върху лекуването на карцинома на гърдата . С всяка година здравното заведение надгражда и през днешния ден това към този момент е една рутинна процедура.
 Управителят на КОЦ Бургас проф.д-р Христо Бозов може да е горделив с постигнатото. Събра мощен екип от експерти, които са страхотни професионалисти
„ Екипът, който създадохме преди 5 години работи сложно за лекуването на карцинома на гърдата. В него с изключение на хирург има лъчетерапевт, експерт по образна диагностика, по здравна онкология и патологична анатомия. Нашата концепция е болните сложно да бъдат лекувани “, акцентира проф. доктор Христо Бозов.

Той уточни, че най-важното е профилактиката за разкриване допустимо най-рано на туморното образувание. Заради това КОЦ Бургас посвети месец октомври на безплатните профилактични прегледи.

Мисия „ Бяла лястовица “ ще бъде съчетана с друго обичайно събитие на Онкологичния център – „ Мовембър “ , отдаден на мъжете с рак на простатната жлеза.

Към този миг диспансеризирани са 2126 мъже, 70 от тях са новорегистрирани. Наблюдава се устойчива наклонност към повишаване на тези случаи. От 2126-те мъже с рак на простатната жлеза, 715 са минали лъчетерапия, а част от тях и химиотерапия, която най-често е хормонотерапия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР