събира пътешествията си по света в книгата си Истории от

...
събира пътешествията си по света в книгата си Истории от
Коментари Харесай

„Истории от ръчния багаж“: Журналистът Георги Милков с първата си книга


събира пътешествията си по света в книгата си „ Истории от ръчния багаж “. Официалното показване е на 23 март в книжовен клуб „ Перото “ в София.

Либия бележи огромна част от кариерата му, само че книгата не е отдадена единствено на събитията, свръзани с българските медици там. Тя включва доста други разкази от разнообразни места.

„ Либия е белязала огромна част от кариерата ми. Либия е била първостепенна задача, само че това не е книга за Либия и историята ѝ, въпреки че има доста истории от там. Самата либийска история се нуждае от тритомник. Сигурно някой ден ще го направя “, споделя журналистът.

На 8 март Георги Милков чества собствен празник. От 20 години той за пръв път е в България на рождения си ден и гостува в предаването „ Тази заран “.

„ Всеки 8 март имам мемоари от разнообразни страни. От преди 11 години - Рио де Жанейро, преди 8 години – Бразилия, Манила, Филипините. Имам един 8 март, който е паметен. Отидохме с другари на един остров Доминика. Много хора го бъркат с Доминиканската република и по тази причина той се е запазил непорочен. На един див плаж взех решение да си чествам рождения ден. Започва да вали и със сечивата, които имаме, построихме заслон “, споделя той.

Покрай работата по книгата журналистът към момента не е възнамерявал идващото си пътешестване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР