Сааб и Швеция следят етапите на процедурата и съпътстващия ги

...
Сааб и Швеция следят етапите на процедурата и съпътстващия ги
Коментари Харесай

„Сааб” отговори на Борисов и Каракачанов

„ Сааб ” и Швеция наблюдават стадиите на процедурата и съпътстващия ги обществен спор в България с огромен интерес, внимание, почитание и самообладание ”, съобщи в отговор на мненията на премиера Бойко Борисов и военния министър Красимир Каракачанов президентът на шведската компания за Европа Магнус Луис-Олсон.
Според него „ Сааб ” и Швеция в никакъв случай не са търсили каквото и да е непочтено преимущество по време на процедурата, провеждана от българското Министерство на защитата и от държавното управление.
Обвиненията, че производителят на изтребителите „ Грипен ” се възползва от схемата за заплащане, сложена като условие от Министерството на защитата, не са основателни. Като всеки различен участник в процедурата и от „ Сааб ” биха предпочели предплатено заплащане, само че се преценяват с бюджетните ограничавания на България.
От компанията показват, че могат да доставят нови самолети за доста къси периоди спрямо съперниците им. Другото огромно преимущество на „ Грипен ” е, че има най-ниските експлоатационни разноски, по отношение на другите препоръчани изтребители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР