С юмруци, ритници, камъни и бамбукови тояги с пирони се

...
С юмруци, ритници, камъни и бамбукови тояги с пирони се
Коментари Харесай

Камъни и тояги с пирони са оръжията за кървавата баня между китайци и индийци

С юмруци, ритници, камъни и бамбукови тояги с пирони се налагали китайските и индийските бойци в Хималаите в кървавата битка в понеделник с над 20 убити, заяви CNN. Първоначално индийската войска заяви за трима убити – един офицер и двама бойци, само че към този момент се приказва за 20 жертви измежду индийците.

Китайската страна упрекна индийските бойци за смъртоносната ръкопашна битка, без да оповестява дали има убити измежду китайските бойци.

Заради бутната от индийците палатка, вдигната на оспорвана територия, в понеделник китайски бойци атакували изненадващо. „ Те нападнаха с желанието да наранят индийските бойци, използваха камъни и бамбукови тояги с пирони “, заяви пред CNN източник от армията на Индия. Свирепият ръкопашен пердах траял 4-5 часа, подкрепленията пристигнали прекомерно късно. От травмите си умряли най-малко 17 индийци, чието положение се усложнило поради минусовите температури в Хималаите.

Районът Аксай Чин-Ладак в долината Галван е противоречива територия сред Китай и Индия. В последните дни там бяха струпани съществени военни подкрепления от двете страни на браздата, въпреки да се твърди, че висши офицерски чинове договарят за понижаване на напрежението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР