С все по-горещото и почти безвалежно време се увеличават и

...
С все по-горещото и почти безвалежно време се увеличават и
Коментари Харесай

Повишението на температурите продължава и утре

С все по-горещото и съвсем безвалежно време се усилват и регионите с екстремален риск от пораждане на пожари, областите в алено на картите.

Днес оптималните температури бяха от 26-27 градуса по морето и в София до 33 в Сандански и Русе.

И на следващия ден ще е слънчево и към този момент в съвсем цялата страна горещо, с оптимални температури в множеството региони сред 31° и 35°. Ще духа слаб, в Югоизточна България - сдържан североизточен вятър.

Слънчево ще се задържи и по Черноморието, само че ветровито с оптимални температури сред 25° и 28°.

Ще духа слаб, по южното крайбрежие - сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще остане към 2-3 бала, а температурата на морската вода - от 23° до 26°.

Много положителни условия за туризъм и разходка в планините и на следващия ден – ще бъде слънчево.

Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от североизток. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат към 10°.

И към времето в Европа. След рекордно високите температури на Британските острови и във Франция през днешния ден, на следващия ден там ще вали и значително ще захладнее, а горещата вълна ще обхване страните от централните елементи от континента.

Ще продължи покачването на температурите и на Балканите, по-съществено към момента в северните и западните региони от полуострова.

И у нас, през идващите дни ще бъде все по-горещо с оптимални температури през почивните дни до 38° - 39°. Ще доминира слънчево време с по-голяма възможност за следобедни валежи в неделя, когато ще бъде и прохладно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР