С Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор

...
С Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор
Коментари Харесай

Бойчев: С комисията за самолетите искахте да уязвите Радев, но вместо това се самопростреляхте


С Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан искахте да уязвите Радев, само че вместо това вие се самопростреляхте. Това съобщи Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия от парламентарната естрада по време на спор по отношение на Доклад на Временната комисия за изследване осъществяването на процедурата по желание на нов вид военен аероплан и план за решение по отчета, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Много ясно се вижда, че политическата отговорност за целия развой е била носена от министрите в кабинета „ Борисов2 “ и болшинството, което стои зад тях. Българска социалистическа партия няма да поддържа този отчет, акцентира Бойчев.

Той акцентира, че министър Николай Ненчев и кабинетът „ Борисов “ 2 са отговорни за изкривяването на крайните резултати при избора на нов вид военен аероплан.

„ Ще се опитам да приказвам по изводите, които бяха показани от отчета на Временната комисия. Започвам с най-основния от тях. Липсата на политическо управление и надзор на процеса и основаният нормативен вакуум основават действителни условия за деформиране на крайните резултати при избора на нов вид военен аероплан. Временната комисия установи със страдание, че методът на въвеждане на плановото ръководство в МО не основава нужната изясненост и нееднозначност във връзка с отговорностите, пълномощията на структурите, ангажирани в този развой. Това е извод записан в отчета на комисията “, разясни Жельо Бойчев.

Той съобщи, че през октомври 2014 година със заповед на министъра на защитата се вкарва планово ръководство на процеса по придобиване на нов аероплан. „ Със заповед от 16 февруари 2015 година на министър Ненчев за началник на борда за ръководство на плана е избран ген. Румен Радев. Забележете обаче редом с това със заповед от 2 ноември 2015 година се основава работна група, която има за цел да приготви и организира съвещания с страните, предлагащи тези многоцелеви изтребители “, разяснява Бойчев.

„ С този отчет вие казвате ясно, че рационализация на българската войска няма да има. За следващ път излъгахте, добави депутатът от Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР