с.Войводиново, Пловдивско. Около 100 жители на с. Войводиново се събраха

...
с.Войводиново, Пловдивско. Около 100 жители на с. Войводиново се събраха
Коментари Харесай

Недоволство в с. Войводиново заради условните присъди на двамата мъже, които пребиха военнослужещ през януари

с.Войводиново, Пловдивско. Около 100 поданици на с. Войводиново се събраха в символ на неодобрение против условните присъди на двамата мъже, пребили военнослужещ през януари. Според хората условната присъда е несправедлива. Кметът на община Марица Димитър Иванов посочи, че това не е митинг, а просто жителите са се събрали, с цел да обсъдят протичащото се с кмета на село Войводиново Димитър Тосев. От своя страна той им е обяснил всичко по останалите каузи.
На 4 април Районен съд – Пловдив утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Пловдив и обвинените Асен П. и Борис П. и упълномощения от тях бранител. Обвиняемите Асен П. и Борис П. (като непълнолетен) са приети за отговорни в това, че на 6 януари 2019 година в село Войводиново, област Пловдив, в съучастничество като причинители по хулигански подбуди, са предизвикали другиму – В. Д., междинна телесна щета. За осъщественото от Асен П. закононарушение му е наложено наказване отнемане от независимост за период от три години. На съображение член 66 ал.1 от Наказателен кодекс осъществяването на по този начин избраното наказване е отсрочено за период от пет години. На съображение член 67 ал.3 вр. с член 42а ал.2 т.2 е избрана през изпитателния период пробационна мярка „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от три години. За осъщественото от малолетния Борис П. закононарушение му е наложено наказване отнемане от независимост за период от една година. На съображение член 69 ал.1 вр. с член 66 алинея 1 от Наказателен кодекс осъществяването на по този начин избраното наказване е отсрочено за период от три години. На съображение член 67 ал.3 вр. с член 42а ал.2 т.2 от Наказателен кодекс е несъмнено през изпитателния период пробационна мярка „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от три години.
Така избраният изпитателен период и за двете наказани лица, както и наложената пробационна мярка „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ са в оптимално плануваните лимити в Наказателен кодекс. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Агенция „ Фокус “ напомня: 33-годишият Валентин Димов бе атакуван в село Войводиново към 13.30 часа на 6 януари. Конфликтът сред него и двамата роми е зародил на кръстовище в селото. Впоследствие той е признат в болница с доста хематоми по лицето и разтърсване на мозъка от ударите по главата, които са му били нанесени. Общинският съвет в Марица гласоподава разпределяне на еднократна парична помощ от 1000 лева за потърпевшия военнослужещ. Междувременно районният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка „ Задържане под стража “ по отношение на братята Асен (на 21 г.) и Борис (на 17 г.). На 9 януари бяха подхванати и дейности по срутване на противозаконните цигански постройки в селото.
На 9 февруари за шести път жителите на село Войводиново излязоха на митинг. Той бе проведен непринудено след появяването на към 40 роми, които твърдяха, че ще нощуват в къщите си.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР