С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски

...
С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски
Коментари Харесай

Във висшите военни училища великденските празници преминават при спазване на всички противоепидемични мерки

С военно-приложни игри, спортни съревнования навън, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други интензивности минават дните на великденските празници за курсантите от Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “, Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Всички мероприятия по отбелязването на Възкресение Христово (Великден) се организират при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, оповестени от здравните управляващи, за недопускане разпространяване на ковид COVID-19.

Курсанти от военния университет се приготвят по разрастване на военно-полева болница

Курсанти от Факултет „ Общовойскови “ на НВУ през днешния ден, 16 април, организираха в региона на университета във Велико Търново военно-приложно съревнование на тематика „ Движение по азимут “. В него се включиха 10 тима, формирани от курсанти от всички курсове и специализации на факултета. Заедно със съдиите и „ противниковите “ групи, общо присъединяване в конкуренцията взеха близо 100 курсанти.

След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов, и превъзмогване на разнообразни трудности, първите три тима в крайното класиране получиха специфична премия, обезпечена от управлението на военния университет. Всички участници в конкуренцията бяха екипирани със средства за персонална отбрана и средства за балистична отбрана. Сценарият на военно-приложните игри бе със специфичен „ великденски “ миг, а присъединяване в тях способства за построяването на лидерски качества и бойно-приложни умения, нужни в процеса на подготовката на бъдещите офицери.



Вчера, 15 април, военно-приложни игри организираха и курсанти от Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ в Шумен на НВУ „ Васил Левски “ в региона на университета в Шумен. В конкуренцията участваха тимове, формирани от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

Ръководствата на висшите военни учебни заведения обезпечават всички нужни грижи за опазване здравето на курсантите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР