С влошаването на хуманитарната ситуация граничните власти на Газа заявиха,

...
С влошаването на хуманитарната ситуация граничните власти на Газа заявиха,
Коментари Харесай

Израел е готов да евакуират бебета от най-голямата болница в Газа

С утежняването на филантропичната обстановка граничните управляващи на Газа обявиха, че граничният пункт Рафах към Египет ще бъде отворен още веднъж в неделя за притежателите на задгранични паспорти. Йордания също по този начин изпрати по въздуха още помощи за полевата болница в анклава.

 

Хамас съобщи, че през последните 48 часа е унищожила изцяло или отчасти над 160 израелски военни цели в Газа, в това число над 27 танка и транспортни средства. Израелски боен представител съобщи, че Хамас е изгубил надзор над северната част на Газа.

 

На конференция късно в събота израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви за гибелта на още петима израелски бойци в Газа. Израелските военни обявиха, че от началото на сухопътните им интервенции там са убити 46 души.

 

Израел заяви, че от Газа към момента се изстрелват ракети към Южен Израел, където съгласно него предишния месец са били убити към 1200 души, а повече от 200 са взети за заложници от Хамас.

Палестински публични лица обявиха в петък, че 11 078 поданици на Газа са били убити при въздушни и артилерийски удари от 7 октомври насам, като към 40% от тях са деца.

Трите най-големи израелски телевизионни новинарски канала, без да се базират на съответни източници, оповестиха, че е реализиран прочут прогрес във връзка с договорката за освобождение на заложниците, държани от Хамас в Газа.

Нетаняху съобщи, че няма да разисква детайлности за възможна договорка, която съгласно N12 News ще включва поетапно освобождение на 50 до 100 дами, деца и възрастни хора по време на три до петдневна пауза в бойните дейности.

Според известията Израел ще освободи дами и малолетни палестински пандизчии и ще обмисли опцията да пусне гориво в Газа, като си резервира правото да възобнови бойните дейности.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР