С влизането в сила на последните промени в Закона за

...
С влизането в сила на последните промени в Закона за
Коментари Харесай

НАП София запечатва обекти на ключови места в столицата

С влизането в действие на последните промени в Закона за налог върху добавената стойност, инспектори от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите София запечатаха обекти на основни места в столицата, оповестиха от приходната организация.

От началото на годината данъчните чиновници имат право да ползват мярката без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, в случай че „ новият “ стопанисващ е знаел, че обектът ще бъде запечатан. Такава информация е налична обществено в формалния уебсайт на Агенцията.

Към момента на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград следва да бъдат запечатани над 30 обекта, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, за които се постанова насилствената административна мярка.

Най-голям е броят им на територията на столицата. Информацията за идни запечатвания се актуализира непрестанно по отношение на дейните контролни дейности на Национална агенция за приходите през ски сезона. При открито неиздаване на касова записка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за период до един месец без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания. Ако притежателят или упълномощеното лице на обекта откажат подпомагане при запечатването, чиновниците на Национална агенция за приходите уведомяват прокуратурата, която подхваща съответните дейности по закон.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР