С викове Никога Северна, само Македония, Предатели, Българи и тази

...
С викове Никога Северна, само Македония, Предатели, Българи и тази
Коментари Харесай

Малоброен четвърти протест в РСМ срещу френското предложение

С крясъци " Никога Северна, единствено Македония ", " Предатели ", " Българи " и довечера няколкостотин жители се събраха в македонската столица Скопие пред постройката на държавното управление.

Това е четвъртият ден на митинги против френското предложение в договарянията с България за еврочленството на Северна Македония, заяви МКД.

За разлика от вчерашния митинг, днешният протича за момента относително умерено, като жителите са доста по-малко от предходните дни, евентуално поради дъжда.
 Алабаковски изгори и
Алабаковски изгори и " Договора с България, Преспанското съглашение и френското предложение "

След като подпали българския клуб " Иван Михайлов " в Битоля

Участниците още веднъж настояха държавното управление да отхвърли френското предложение и скандираха против полицията на митинга: " Къде ви е достолепието ".

След малко време те потеглиха към Народното събрание.

Припомняме, че митингът против Европейски Съюз в Скопие е намерено подсилен от опозиционните партии ВМРО-ДПМНЕ и Левица.

По време на вчерашния митинг полицейските барикади пред Народното събрание и постройката на държавното управление бяха пробити, а протестиращите хвърляха всевъзможни предмети по служителите на реда. Днес в обществените мрежи редица анонимни профили приканват към принуждение.

Протестите стартираха на 2 юли 2022 година за да принудят държавното управление на Северна Македония да отхвърли предлагането на Европейския съюз за започване на договарянията за присъединение на Македония към Европейски Съюз. Според уредниците приемането на предлагането и преговорната рамка в този тип ще докара до побългаряване на страната.

Управляващата партия СДСМ заяви, че минимум 4-ма служители на реда са ранени при вчерашните митинги.

" В Деня на независимостта на Съединени американски щати, в Деня на бореца, видяхме насилието на обединението Анти-НАТО и Анти-ЕС, водена от Християн Мицкоски и Димитър Апасиев. Вчера обществеността видя опити да се повтори Кървавият четвъртък, т.е. 27 април 2017 година, от политически партии, които имат неприятни проекти за страната и нейния народ ", се споделя в прессъобщението на СДСМ.

СДСМ също по този начин съобщи, че ВМРО-ДПМНЕ и Левица се пробват по всевъзможен начин да дестабилизират страната, да попречат на процеса на присъединение към Европейски Съюз, като работят за отбрана на непознати ползи.

" СДСМ, институциите и хората няма да разрешат на разрушителните дейности на ВМРО-ДПМНЕ и Левица да застрашат бъдещето на страната в Европейски Съюз, желаят обществото да се върне към изолираност и разделяне ", се споделя в прессъобщението на СДСМ.
 Протестиращи против Европейски Съюз в Скопие приканват за принуждение
Протестиращи против Европейски Съюз в Скопие приканват за принуждение

ВМРО-ДПМНЕ и Левица са упрекнати, че са проруски партии, които извършват дневния ред на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР