С вълнение ви каним на тържествения завършек на едно прекрасно

...
С вълнение ви каним на тържествения завършек на едно прекрасно
Коментари Харесай

Кадри, запечатали българщина и сила

С неспокойствие ви каним на тържествения свършек на едно прелестно начинание – планът „ Бащино огнище “, подсилен по стратегия „ Култура “ на Столичната община. Чрез него на страниците на Списание 8 в пет броя ви показахме позабравени български традиции и обреди, потопихме се в магията на българщината и обогатихме връзката си със своите корени. Разведохме ви по прелестни кътчета из чудната ни татковина и ви запознахме с невероятни хора пазители на паметта, преданията и обичаите. Основна част от читателското прекарване бяха вълнуващите фрагменти, които снима фотографът ни Добрин Кашавелов и които ще може да разгледате на изложбените пана в софийската градина „ Кристал “ от 16 до 30 октомври.

Заповядайте на откриването на фотоизложбата „ Бащино огнище “ на 18 октомври 2023 година от 18 ч. в Националния етнографски музей (гр. София, пл. „ Княз Александър I “ 1). Тогава ще ви представим труда и начинанието си, като на събитието ще приказват основният редактор на Списание 8 и създателите на текстовете по плана, съвсем всички от които са етнолози, работещи към Българска академия на науките. За да е същински досегът до нашенския дух, сме подготвили и музикална изненада – живо осъществяване на фолклорната групировка „ Брезничанки “ и „ Брезничани “, радващи се на триумфи и награди у нас и в чужбина.

След откриването, всички фотоси от визитите ни из България, свързани с това начинание, ще бъдат предоставени на нашите донори в Patreon.

Очакваме ви на 18 октомври, с цел да споделим дружно вълнението от преоткриването на благосъстоянието и пъстротата на националната ни памет!

Проектът „ Бащино огнище “ се извършва от Списание 8 в съдействие с Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН и се финансира по стратегия „ Култура “ на Столичната община за 2023 година Медийни сътрудници са телевизия ТВ1 и платформата Village Life.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР