С удовлетворение от положените грижи за 176 новородени от началото

...
С удовлетворение от положените грижи за 176 новородени от началото
Коментари Харесай

Отделението по неонатология на ,Мама и Аз` в лилаво за 17 ноември - Световния ден на недоносените деца

С задоволство от положените грижи за 176 новородени от началото на месец юни до момента и тематичен ъгъл, запечатал моменти от професионалното им всекидневие, отделението по неонатология на Клиниката за майчино и детско здраве,Мама и Аз’ в Плевен отбелязва 17 ноември - Световния ден на недоносените деца. От началото на седмицата екипът посреща сътрудници и родители на малчугани, за които се грижи, в лилаво - цветът на идеята на недоносените деца по целият свят, като кулминационната точка на самодейността е през днешния ден.



„ На 17 ноември честваме най-малките герои, тези най-мънички и борбени деца. Целта на този ден е да повишим информираността по казуса и да насърчим изразяването на съпричастност към недоносените деца и техните фамилии.



Отделението по неонатология на,Мама и Аз’ е с най-високото - 3-тониво на подготвеност, като тук поставяме първите грижи за всички новородени деца. Апаратурата, с която работим, ни разрешава оказването на съответна грижа за новороденото, в това число и за рисково незрелите деца с тегло под 1000 гр. “, споделя доктор Андрей Христов, шеф на неонатологията на,Мама и Аз’.



Той и сътрудниците му непрекъснато се грижат за най-тежките случаи при новородените, като доближават до нуждаещите се фамилии и другите педиатрични клиники с помощта на профилирана кола за спешна помощ - реанимобил с натоварен транспортен кувьоз и респиратор. „ Разполагаме и с най-модерната и единствена в района профилирана инсталация за изкуствена белодробна вентилация за доносени и недоносени новородени с сериозно наранена дихателна и сърдечносъдова активност. В бранш „ Интензивна терапия “ одобряваме всички заболели новородени, изискващи интензивно наблюдаване, апаратно мониториране и интензивно лекуване. Наличието на най-съвременен кувьоз - „ baby leo 500 ”, дава късмет и на най-незрелите пациенти. И не на последно място мултидисциплинарните екипи, работещи в областта на майчиното и детско опазване на здравето и неонатологични грижи в,Мама и Аз’ “, споделя доктор Христов.

„ Щастливи сме от това, което вършим за нашите дребни пациенти, за техните родители и искахме да разкажем и покажем посредством тематична галерия и ъгъл малко повече за нашата работа. От откриването на,Мама и Аз’ до момента, от отделението сме изпратили с усмивка родителите на 176 малчугани, измежду тях са и родителите на нашите дребни пациенти - тризнаци. Майката бе от различен регионален град, само че избра да се довери на екипа ни “, споделя и Боряна Ангелова - старша акушерка в неонатологията.



Тя споделя, че най-трудното е, когато погледнат в очите на родителите, чиито сърца са се свили от паника за детето им, а най-хубаво е с усмивката на същите тези родители на потегляне.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР