С цитат на Георги Фотев започна брифинга на премиера Николай

...
С цитат на Георги Фотев започна брифинга на премиера Николай
Коментари Харесай

Властта срещу призивите за насилие на „Възраждане“

С откъс на Георги Фотев стартира брифинга на премиера Николай Денков и членове на държавното управление след съвещанието днус.

„ В българския парламент вилнее неофашистка партия – тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български национални полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция и на медиите. “

Николай Денков насочи апел и към останалите институции и президента да реагират и да се замислят дали е естествен апела на Възраждане. През последния месец виждаме активиране на тези апели, регистрира Денков. За изпълнителната власт това е недопустимо.

Големите проблеми стартират с дребни акции от този вид, акцентира той. Денков настоя „ Възраждане “ да се върнат към законите.

Вътрешният министър Калин Стоянов настоя обществото да не влиза във физически конфликти. Той благодари на служителите на реда, че не са позволили ескалация на напрежението в последните месеци. Министерство на вътрешните работи ще се намеси съответно, когато има сигнали за нарушавания, регистрира той. Стоянов персонално е разпоредил на районните шефове да реагират, когато има апели за протести и принуждение.

Правосъдният министър Атанас Славов регистрира, че депутатският имунитет не е индулгенция или привилегия. Призивите на „ Възраждане “ са наказуеми съгласно закона, по думите му и настоя да се стартират следствия и инспекции против насилието в политическия развой. Ще се противопоставяме уверено на този развой, съобщи Славов.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР