С цел опазване здравето и поддържане на спокойствието на своите

...
С цел опазване здравето и поддържане на спокойствието на своите
Коментари Харесай

Ползи за пенсионерите от използването на дебитните карти и банкоматите на Банка ДСК

 С цел запазване здравето и поддържане на спокойствието на своите клиенти, Банка ДСК поучава пенсионерите в град Варна и района да употребяват предпочитано своите дебитни карти както за директни заплащания, по този начин и за изтегляне на наличия от банкомат. В сегашния интервал на епидемиологична конюнктура, това е най-безопасният и елементарен метод хората да имат непрекъснат достъп до средствата си, без да е належащо да посещават офис на банката.

Използването на дебитни карти носи редица изгоди за притежателите им. Така да вземем за пример, едно от главните преимущества е опцията за непосредствено разплащане в комерсиалната мрежа (хранителни вериги, магазини за потребителски артикули и услуги, фармацевтични обекти и други) освен това без такса за заплащане на ПОС терминал. По този метод отпада и потребността да се теглят огромни наличия и да се обменят банкноти от ръка на ръка. Потребителите, които имат безконтактни дебитни карти, могат да реализират покупки на стойност до 100 лв. в това число, без въвеждане на ПИН. След вписването на сума от страна на касиера, е належащо единствено картата да се приближи до ПОС терминала и трансакцията е осъществена. При безконтактното заплащане не се изисква подписването на записка, без значение от цената на осъществената покупка.  

Друго практично улеснение за пенсионерите, които получават превод на пенсия по разплащателна сметка в Банка ДСК, е освобождението от таксата за изтегляне на пари с съществена дебитна карта от АТМ на банката. Целият Варненски район е подсигурен с над 170 банкомата на банката, разпо  ложени на комфортни местоположения във всяко обитаемо място. Така клиентите могат бързо и в комфортно за тях време да изтеглят нужните им средства, като заобикалят визитата на банкови офиси. Чрез дебитните карти на банкомат е допустимо също да се заплащат комуналните сметки, да се вършат информации и други

Банка ДСК поучава хората, които нямат опция да употребяват банкомат или избират да получат пенсията си на гише, преди да възнамеряват посещаване в банков клон, да се срещнат с работното му време тук. Институцията е осигурила условия за безвредно обслужване на клиенти в клоновете си при съблюдаване на въведените противоепидемиологични ограничения за сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР