С три пъти повече са подадените оферти през системата за

...
С три пъти повече са подадените оферти през системата за
Коментари Харесай

С три пъти повече са електронно подадените оферти, хвалят се от Информационно обслужване

С три пъти повече са подадените предложения през системата за електронни публични поръчки спрямо предходната година , похвалиха се от " Информационно обслужване " . Общият им брой е над 110 000.

Само за последната година офертите, които са подадени по електронен път, са над 80 000, което е близо 3 пъти повече по отношение на същия интервал година по-рано. Платформата беше построена от " Информационно обслужване " АД в консорциум със " Сирма Солюшънс " АД, " Негометрикс България " ЕООД, " Скейл Фокус " АД и Адвокатско сдружение " Събев и съдружници ". Тя влезе в употреба при започване на 2020 година Досега са подписани общо над 48 000 контракта посредством потребление на системата
 Повече от 200 лечебни заведения могат да записват пациенти за лекуване с електронно направление
Повече от 200 лечебни заведения могат да записват пациенти за лекуване с електронно направление

Генерираните електронни посоки до този миг са над 48 000

От записаните предложения, над 30% са подадени в извънработно време . Системата работи в режим 24х7 и обезпечава опция на участниците да подават предложения в комфортно за тях време и място, без да се преценяват с работното време на администрацията . Голяма част от офертите са регистрирани след среднощ в интервала 00.00-6.00 ч., от разнообразни точки на страната . Това улеснява оптимално всички страни в процеса.

" Изградената от " Информационно обслужване " АД платформа напълно цифровизира процеса от планирането на публичните поръчки до възлагането и ръководство на контракти ", сподели изпълнителният шеф на компанията Ивайло Филипов
 Може да заявяваме електронно удостоверение за съдимост от 1 септември
Може да заявяваме електронно удостоверение за съдимост от 1 септември

Целта на промените е да се облекчи административната тежест върху жителите

По думите му посредством нея се реализира цялостна бистрота и проследимост на дейностите, по-добър мониторинг на обществените разноски и елиминиране на опцията за манипулиране на предложения, както от възложителите, по този начин и от участниците . Кандидатите сами криптират своите предложения с несъразмерен криптографски ключ и единствено те могат да дават ключ за декриптиране, което подсигурява сигурност на данните и подадените предложения.

Общият брой на оповестените до този миг публични поръчки в напълно актуализирания указател надвишава 42 000. За интервала януари-август 2022 година са оповестени над 20 000 поръчки , което е колкото предходните две години, взети дружно.
 Депутатите закриха Агенцията по електронно ръководство, сътвориха министерство
Депутатите закриха Агенцията по електронно ръководство, сътвориха министерство

Управляващата четворна коалиция гласоподаваха „ за “

В системата са регистрирани близо 12 500 компании и 2 000 физически лица, а броят на възложителите, които употребяват ЦАИС ЕОП е над 4 600 . Екипите на " Информационно обслужване " АД са провели над 300 образования за работа с платформата, в които са подготвени над 5 500 консуматори.

ЦАИС ЕОП разполага с общо 32 функционални модула , които обезпечават гласност, бистрота и по-добър мониторинг върху пазара на публичните поръчки в страната. Платформата дава опция за по-добро следене на възлагателните процеси, понижаване на административната тежест, опростени и съкратени процедури и обилни икономии за всички участници. Чрез системата изцяло се отстрани нуждата от носене на документи на хартия в другите институции - възложители, с което се пести време, средства и се подкрепят здравните управляващи в битката с Коронавирус пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР