С три години закъснение МВР се сети, че трябва да

...
С три години закъснение МВР се сети, че трябва да
Коментари Харесай

МВР подлуди шофьорите с глоби за газови уредби

С три години забавяне Министерство на вътрешните работи се сети, че би трябвало да ревизира дали водачите са описали газовите уредби в огромния ваучър на колите си. Полицейският напор и опасността от 150 лева санкция доведоха до безпорядък и опашки в голям брой звена на пътната полиция. След няколко дни нервност, от националната полиция най-сетне взеха решение да приказват, единствено с цел да кажат, че безпорядък няма.

Гратисен интервал

Проблемът пристигна от смяна в една от многочислените наредби на Министерство на вътрешните работи, направена още през 2014 година Тогава в нормативния акт е записано, че притежатели, които сменят горивото на колата си (в най-честия случай инсталират на газова уредба), имат три години гратисен интервал, с цел да заявяват това събитие в КАТ. Впоследствие то следва да бъде отразено в огромния ваучър, т.е. на процедура се издава нов ваучър.

Промяната явно е предходна тихомълком и болшинството от хора не схваща за нея. Министерство на вътрешните работи също не поставя особени старания да разпространява новия ред. Сеща се, че би трябвало да ревизира дали всички са си сменили талоните три години след приключване на гратисния интервал, т.е. през 2020 година От няколко дни върви профилирана интервенция с сходни инспекции.

Наред с нея се появиха и известия за опашки в КАТ. По информация на бТВ скупчване на хора е имало в София и Плевен. Някои от чакащите описаха, че е трябвало да се редят два дни поред, с цел да бъдат документите им обработени. Лицензираните пунктове за обзор на газови уредби също бяха щурмувани от клиенти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР