С три гласа за и два въздържал се Съветът за

...
С три гласа за и два въздържал се Съветът за
Коментари Харесай

Предстои окончателното гласуване на СЕМ за отстраняването на Светослав Костов

С три гласа " за " и два " въздържал се " Съветът за електронни медии започва процедура за предварително преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР - Светослав Костов. С митинги и контрапротести към този момент месец продължава рецесията в публичното радио.


Днес от Съвет за електронни медии започнаха поредна предпоследна стъпка към предварителното преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР, откакто сигналът на стратегия " Хоризонт " беше спрян за близо 5 часа на 13 септември, а Светослав Костов не подаде оставка макар апела на регулатора. Трима от съветниците са безапелационни: шефът на радиото би трябвало да поеме отговорност, двама чакат да получат повече информация преди да се произнесат дефинитивно.
Ивелина Димитрова - член на Съвет за електронни медии: Според мене нарушаването на главно конституционно право като правото на осведоменост е в действителност доста съществено и задоволително жестоко отношение. Розита Еленова - член на Съвет за електронни медии: Генералният шеф на публичното радио би трябвало да поеме своята отговорност, без значение дали нарушаванията, в тази ситуация груби, са осъществени от него, по този начин както всеки върховен мениджмънт поема своите отговорности. Бетина Жотева - член на Съвет за електронни медии: Някой би трябвало да поеме отговорност. Добре, че е фиктивен и този избор " въздържал се ", с цел да може човек да изчака и да събере повече информация. Аз би трябвало да чуя какво споделят следствените органи, те имат право да кажат. Галина Георгиева - член на Съвет за електронни медии: Аз персонално нуждая се от време и от по този начин една спомагателна информация, която да получим, въпреки всичко текат и спомагателни инспекции и ми се желае да взема едно обосновано решение.
Генералният шеф на БНР разполага със 5 дни да даде мнение или несъгласие.

София Владимирова - ръководител на Съвет за електронни медии: След което съветът ще се запознае с тях, и на идващото си съвещание ще вземе решение въз основа на всички обстоятелства и условия дали да приключи мандата или да не приключи мандата посредством гласоподаване още веднъж на членовете на съвета.
За да бъде преустановен мандатът на генералния шеф на БНР, са нужни 3 от общо 5 гласа в регулатора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР