С трета доза за COVID-19 са ваксинирани почти всичките жители

...
С трета доза за COVID-19 са ваксинирани почти всичките жители
Коментари Харесай

За пример: 80 % от жителите на монтанско село са ваксинираха с трета доза срещу COVID-19 /снимка/

С трета доза за COVID-19 са имунизирани съвсем всичките поданици на монтанското село Пали лула.
Хората са най-вече възрастни, само че послушали препоръките на лекарите и сами отишли да се ваксинират. Заболели с ковид в този момент там няма, а от началото на пандемията до момента има единствено един умрял.
„ Всяка година си поставям противогрипните и в този момент не се замислих и си сложих една, втора, трета “,„ Преболедувах и знам какво е и по тази причина взех решение да си сложа една, две, три дози “, описват локалните пред Нова телевизия.
В селото живеят 74 души, като единствено дребна част от тях не са се имунизирали.
„ Това са хора, които са лежащо и тежко заболели и не могат да създадат имунизация, защото им е противопоказно за здравето “, съобщи Ивелина Матева, кметски наместник на Пали лула.
Останалите се ваксинирали най-вече при персоналните си лекари в Монтана и Враца.
„ Не съм почувствала безусловно нищо при слагането на имунизациите, тъй че не е толкоз ужасно “,
„ Естествено, че по-сигурно се усещаме. Вярно е, че не би трябвало да се задължават хората, а всеки би трябвало да има отговорност към себе си и близките “, безапелационни са жителите на селцето.
„ Да си помислят българите, тъй като сме на опашката и сме с най-вече смъртни случаи. Да си помислят, доста да си помислят и самостоятелно да решат, че би трябвало наложително да се имунизират “, поучават те тези, които към момента не са се ваксинирали против рисковата болест.
Като образцово село, жителите му си търсят и нови съседи за десетките пустеещи къщи. Единственото изискване обаче е те да са имунизирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР