С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с

...
С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с
Коментари Харесай

Главчев пое управлението от Денков и се зарече, че дълбоко осъзн...

" С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с благопожелание за триумф. С благопожелание да съумеят да свършат работа, която да бъде от изгода за хората в България ", уточни досегашният министър-председател акад. Денков във встъпителното си слово.

 

" Мога да уверя, че до последния ден нашето държавно управление направи всичко допустимо да работи по управническата стратегия. Изпълнихме всички задания, за които ни стигна времето, с цел да създадем равномерен преход ", посочи той.

Служебният министър председател Димитър Главчев от своя страна акцентира, че главната задача на водения от него кабинет е да организира почтени избори.

 

" Имах съмнения във връзка с някои от министрите в служебното държавно управление. Съзнавам ясно, че това е голяма отговорност, само че и съзнавам сложността на прехода, който не слага място за подозрение. Не можем да допуснем страната да бъде въвлечена в конституционна рецесия. Искам занапред да заявя, че няма да се поддам на провокации, няма да влизам в дребнотемия, няма да бъда замесен в предизборни пристрастености. С сътрудниците ми ще бъдем фактор на сигурност в тази динамична конюнктура ", безапелационен бе Главчев.

" Дълбоко съзнавам думите от клетвата. Обещавам да се управлявам в работата си от правилата правда, нравственост и почтеност, тъй като българският народ има потребност от единство и доверие. Нашите външни сътрудници би трябвало да видя уверена страна, която продължава своята линия по европейския си път. Искам дружно с моя екип да работим за обединяване, за решение на проблемите. Държа на дейния разговор с институциите, на диалогичността. Силно имам вяра, че с моите сътрудници няма да предадем доверието на българските жители ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР