С това решение Норвегия ще стане първата страна в света,

...
С това решение Норвегия ще стане първата страна в света,
Коментари Харесай

Норвегия ще одобри дълбоководен добив на полезни изкопаеми

С това решение Норвегия ще стане първата страна в света, която ще продължи напред с спорната процедура, с цел да отговори на търсенето на редкоземни метали. Идеята е от морското дъно да се извличат така наречен „ нодули ” (малки буци), които съдържат литий, скандий и кобалт – сериозно значими минерали за чистите технологии, включително батериите. Предложението на Норвегия обгръща 280 000 кв. км от нейните териториални води, показва Военновъздушни сили.

Въпреки единодушието на партиите в норвежкия парламент, концепцията се приема спорно от национални и интернационалните организации. Норвежкият институт за морски проучвания (IMR) съобщи, че държавното управление е провело проучвания в дребен сектор и несвоевременно е приложило заключенията към цялата огромна зона, в която са планувани сондажите. Според IMR са нужни още 5 до 10 години проучвания на въздействието върху морските растителни и скотски типове.

Според учени от Фондацията за правдивост в околната среда дълбоководният рандеман на запаси е злополука. Експертите упрекват норвежкото държавно управление в двуличие,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР