„С тази среща слагаме началото на разговора за актуализация на

...
„С тази среща слагаме началото на разговора за актуализация на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Слагаме началото на разговора за актуализацията – без популизъм, а с реални действия в помощ на икономиката и домакинствата

„ С тази среща слагаме началото на диалога за актуализация на бюджета. Всяка от партиите ще показа своите хрумвания и ще забележим къде имаме допирни точки и кое е задоволително. Предстои ни доста работа. Да няма популизъм, да има действителни дейности, които да оказват помощ на стопанската система и семействата. “ Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова преди срещата сред съдружните сътрудници, на която ще обсъдят стопански и обществени ограничения за преодоляване на инфлацията и компенсиране на приходите.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни предложенията на левицата: “Те са в няколко направления. Данъчната политика – да помислим за опциите за понижаване на Данък добавена стойност и акцизи на горивата и на контролираните артикули. Да обсъдим опцията за необлагаем най-малко. Трябва да определим разбиране за енергийна беднотия, с цел да могат да се провиснал енергийни помощи на енергийно бедните. Таван на цените като една доста гореща тематика, по която имаме разнообразни отзиви. Ние ще предложим такива разновидности, базирайки се на опита натрапен към този момент в Испания, Румъния, Унгария и други европейски страни. В обществената тематика ще предложим към 4 разновидността за преизчисляване на пенсиите. Това е наша остаряла политика - преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен приход. “

Вицепремиерът Нинова акцентира, че през днешния ден е единствено първият диалог и евентуално ще има още доста такива.

„ Разбрах, че сътрудниците от „ Демократична България “ са свикали на следващия ден финансовия съвет за техните оферти. Бихме подкрепили тяхното предложение за увеличение на прага за регистрация по Данък добавена стойност, тъй като по този начин ще помогнем на дребния и междинния бизнес “, разяснява тя.

Според Корнелия Нинова това е добър старт, с цел да се покаже добра процедура за разискване на хрумвания и взимане на общи решения. Тя изрази вяра, че най-после четирите партии ще излязат с общо решение и няма да има несъгласия по политиките.

Министърът на стопанската система предизвести, че в случай че актуализацията влезе в Народното събрание през юни, доста бързо би трябвало да се стигне до единодушие през май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР