С тази некоалиция през новия политически сезон не можем да

...
С тази некоалиция през новия политически сезон не можем да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: С тази некоалиция ще получим повече от същото. За пръв път от 30 г. внасяме ток

" С тази некоалиция през новия политически сезон не можем да имаме упования, просто ще получим повече от същото. Говорим за влизане в Шенген по въздух и вода, а приемането ни по суша остана някъде обратно във времето. Бизнесът няма да получи това, което чака от присъединението, а за българските жители ще има нови бежанци. Колкото и да се отхвърля това, хората в Хасково и Харманли се тормозят ". 
Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пред Нова телевизия преди откриването на парламентарната сесия.


„ От нас може да се чака отбрана правата на българските жители. Българска социалистическа партия е съпротива и ще упражнява най-важната функционалност на Народното събрание – парламентарен надзор на ръководещите. Ще следим плановете, заложени в бюджета, дали се осъществят, дали парите стигат до хората ”, добави Свиленски.

„ Шенген – приказваме за приемане по въздух и вода, а по суша остана някъде обратно. Ще получим нови бежанци, хората се тормозят. За пръв път внасяме електрически ток – не се е случвало от 30 години ”, разяснява той.

Според него първият проблем, който би трябвало да се реши, е обвързван с евроизборите: „ Трябва да забележим мястото на България в Европейски Съюз. Шенген – няма Шенген. Еврозона – няма еврозона. Конституция – призната, оспорена от всички професионални общности. Дотук свършена работа – нула. ”

" За първи път от 30 години насам България внася ток още при започване на януари, което слага на дневен ред въпроса до каква степен сме докарали енергетиката ", разяснява депутатът. 


Според народния представител хората не се интересуват от ротацията на министър председателите, от ръководителя на Народното събрание или регулаторните органи, а от приходите си. „ Опозицията желае българите да живеят по-добре. Настояваме за решение на значимите проблеми, само че никой не приказва за безработица, за отбрана правата на работещите ”, сподели още Свиленски.

Той посочи, че конституционната промяна е опорочена и се надява Конституционният съд да я анулира в по-голямата ѝ част.
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР