С тържествено заседание във Велико Търново 44-ото Народно събрание ще

...
С тържествено заседание във Велико Търново 44-ото Народно събрание ще
Коментари Харесай

Oтбелязваме 140 години от приемането на Търновската конституция

С тържествено съвещание във Велико Търново 44-ото Народно заседание ще означи 140 години от приемането на Търновската конституция. Заседанието ще стартира в 10.50 часа в залата на Учредителното заседание след възстановка на събитията от 1879 година
Тържественото честване на годишнината ще стартира с молебен в Катедрален храм " Рождество на св. Богородица " в 9.00 часа.

Вечерта в 20.30 часа ще има тържествена заря-проверка на площад " Цар Асен I ". Присъстващите ще следят и аудио-визуалния театър " Царевград Търнов - тон и светлина ".

По самодейност на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева във всички български учебни заведения ще се организира Урок по Конституция.

Честванията започнаха през вчерашния ден с тържествено съвещание на Конституционния съд в страопрестолния град. Участваха ръководителят на Народното събрание и президентът. Държавният глава Румен Радев разяснява тематики като евроизборите и напрежението в Габрово.

Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има потребност от способени и свободомислещи представители в Екологичен потенциал, които да отстояват българския интерес в изискванията на една по-динамична Европа. - Той изиска ли Вашето единодушие? - Разбира се, че го изиска и мога да заявя, че президентството не е феодална институция - всеки е свободен да прави своя избор, сподели президентът Румен Радев.

Основният проблем е в беззаконието и това е повсеместен проблем за страната. И съгласно мен, трябват два паралелни метода в този случай. Първият - това е безкомпромисно и твърдо използване на закона. А вторият доста значим и стратегически метод е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност, сподели още той.

Според президента, това са ниското обучение, неналичието на трудова претовареност и неналичието на възприятие за отговорност пред обществото.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР