С тържествена церемония пред Паметника на свободата в Русе бяха

...
С тържествена церемония пред Паметника на свободата в Русе бяха
Коментари Харесай

Стотици русенци се включиха в тържествата по повод Трети март

С тържествена гала пред Паметника на свободата в Русе бяха маркирани Националния празник 3 март и 146 години от Освобождението на България от османско робство.

„ Трети март е най-яркият жалон в българския календар. Всеки идеологически спор наподобява малък на фона на историческия връх Шипка – най-българският монумент, и на епическите събития, довели до мирния контракт от Сан Стефано. “

С тези думи се обърна към стотиците русенци и посетители на града кметът Пенчо Милков в своето слово. Той прикани присъстващите по-често да си напомнят, че решенията и национално виновните ни дейности през днешния ден ще дефинират в какъв свят ще живеят децата ни .

По време на церемонията бе признат почетният часовой , а Негово Преосвещенство Главиницкия свещеник Макарий – викарий на Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум, и свещеници от Русенската Света Митрополия о тслужиха заупокойна молитва и признателен молебен за падналите за Освобождението на родината. В тържественото честване се включиха още 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом, Максим Атанасов от Театрално студио „ Маска “ при Общинския юношески дом с началник Мина Маринова и Десислава Василева от Вокално студио за поп и джаз пеене „ Икономов “ при Общинския детски център за просвета и изкуство с началник Вили Икономов.

От 18:00 часа през днешния ден в Камерна зала на Доходното здание актьорите от Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ ще показват постановката „ Епопея на забравените “ по Иван Вазов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР