С тържествена програма във Велико Търново ще бъде отбелязан 24

...
С тържествена програма във Велико Търново ще бъде отбелязан 24
Коментари Харесай

Велико Търново ще отбележи тържествено Деня на българската просвета, култура и писменост – 24 май

С тържествена стратегия във Велико Търново ще бъде маркиран 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската култура, просвета и книжовност.

По улиците на града ще премине обичайното шествие, в което се чака да се включват над 1000 деца, възпитаници, студенти, учители и преподаватели, дейци на културата и изкуствата, поданици и посетители на града. То ще стартира в 10,30 ч. сутринта от площад „ Велчова завера ” и ще продължи до постройката на Общината.

По традиция, отпред на шествието ще бъдат деца, които ще носят потрети на светите братя Кирил и Методий, на техните възпитаници и почитатели, на бележити българи, оставили ярка следва в сферите на просветата и духовността.

В 11,15 ч. кметът Даниел Панов ще посрещне участващите в шествието пред постройката на Общината, където ще произнесе празнично слово и ще връчи общинската премия „ 24 май “ на изявен абитуриент. Носител на оценката тази година Йоана Иванова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Ангел Попов.

В 12,00 ч. на сцената на Общината стартира празничният концерт на Ансамбъл „ Българче “ и Влади Ампов – Графа.

Подарък за всички поданици и посетители на Велико Търново е прожекция на шоуто на Царевец „ Царевград Търнов – тон и светлина “. Спектакълът ще стартира в 21,30 ч. в празничната вечер.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР