С тържества във всички детски градини училища бе посрещнат първият

...
С тържества във всички детски градини училища бе посрещнат първият
Коментари Харесай

1173 русенчета постъпват в първи клас днес

С тържества във всички детски градини учебни заведения бе посрещнат първият образователен ден през днешния ден. Тази година в община Русе 1173 първокласници ще влязат в класните стаи.
„ Ученическите години са най-прекрасният интервал в живота ви, а вие сте късметлии с едно прелестно учебно заведение, в което с изключение на главните предмети, можеtе да се учите и на други забавни дисциплини, свързани с компютри и роботика. Да гледате и да мечтаете напред в бъдещето “, обърна се кметът към учениците от Основно учебно заведение „ Тома Кърджиев “.


То е измежду учебните заведения пионери в програмата, с която по самодейност на общината бяха въведени безвъзмездни часове по роботика и софтуерно шифроване за децата в начален стадий. При визитата си кметът ревизира и построения асансьор, осигуряващ налична архитектурна среда за деца с лимитирана подвижност. По обекта предстоят довършителни работи преди цялостното му въвеждане в употреба.


Зам.-кметовете на община Русе също приветстваха учениците след лятната им почивка. Златомира Стефанова поздрави възпитаниците на Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “. Димитър Недев показа празника с учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника и Професионалната гимназия по механотехника, Магдалина Илиева пожела сполучлива година за всички в МГ „ Баба Тонка “ и НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “, а Енчо Енчев посети ОУ „ Ангел Кънчев “.


Сред целите на общинското управление е подобряването на средата в учебните заведения, като единствено през тази година главните обекти са подмяната на дограмата в ДГ „ Приказен свят “ в Николово, двора на ДГ „ Детелина “, част от покрива на учебното заведение в Семерджиево, замяна на дограмата в ОУ „ Васил Априлов “ в Русе, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в ОУ „ Отец Паисий “ гр. Мартен, ремонт на постройката на Центъра за специфична просветителна поддръжка и обследванията за енергийна успеваемост на общежитията в ПГСС „ Ангел Кънчев “ в Образцов чифлик и Средношколските общежития.
Продължава и политиката за повишение квалификацията на педагозите посредством образуване на образования за работа с Гугъл Workspace, LEGO, уеб страници на детските градини и въвеждане на часовете по роботика в учебните заведения.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР