С такива представители на парламентаризма, нямаме нужда от врагове. Това

...
С такива представители на парламентаризма, нямаме нужда от врагове. Това
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: С такива представители на парламентаризма, нямаме нужда от врагове

С такива представители на парламентаризма, нямаме потребност от врагове. Това сподели проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента и консултант на служебния министър-председател Гълъб Донев в предаването " Това е България “ на Радио " Фокус “

Проф. Маринов разяснява, че на депутатите не им остава доста време да вършат пакости. Според него Народното събрание не употребява времето, което им дава президентът за обрисуване на значими цели и закони, нужни за обществото. " Няма какво да се чудим за какво е едва доверието и ниско уважението и към институцията на законодателната власт “, уточни той.

" Начинът, по който показват своето желание, демонстрира или едно шокиращо непознаване, или едно съзнателно всяване на подвеждане ", по този начин ръководителят на Стратегическия съвет към президента определи предложенията на " Демократична България “ за ограничение на пълномощията на президента.

По думите му е явно, че желанията за елиминиране на президента от процеса е следващото недообмислено изхвърляне. Той добави, че политическите партии в Народното събрание имат некадърност да образуват дейно ръководство, което да работи в интерес на обществото, без кавги и откровени прояви на идиотизъм.

" Сравнението сред Радев и партийните водачи е убийствено “, означи той. Проф. Маринов сподели още, че част от партиите в последното постоянно държавно управление би трябвало да се извинят за своите провали и неубедителното си показване на изборите, а не да упрекват Румен Радев.

" Подобни опити и старания да се навреди на президента и да се нападна служебното държавно управление всъщност има противоположен резултат ", добави той. 

Според него тези, които размахват плашилото на президентската република - колкото повече приказват, толкоз по-сериозни кръгове от обществото се замислят дали това не е добър вид. По думите на проф. Маринов това е типична слаба и неинтелигентна политика, която се диктува от страха.

Той уточни, че обществото поема всичко по друг метод - една част престават да обръщат внимание и не се интересуват от протичащото се в политиката, а други се радикализират.

Проф. Маринов счита, че няма предпоставки за Велико национално заседание, само че добави, че в случай че всичко продължава по този метод, една забележителна част ще си задава въпроса какви са другите разновидности.

За процедурата по връчването на мандатите проф. Маринов бе безапелационен, че повече време за мотаене няма и има периоди, които би трябвало да се съблюдават. Той предвижда, че в случай че не се стигне до съставяне на постоянно държавно управление, изборите за ново най-вероятно ще се проведат на 12 или 19 март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР