С такава позиция излезе прессекретарят на Кремъл , цитиран от

...
С такава позиция излезе прессекретарят на Кремъл , цитиран от
Коментари Харесай

Москва: Обвиненията срещу Русия по случая с Ryanair са неадекватни

С такава позиция излезе прессекретарят на Кремъл, представен от ТАСС. Повод за реакцията му стана изказването на английския външен министър, че случаят не е могъл да се случи без „ най-малко безмълвното единодушие на Москва ”.
„ Обсебването е такава русофобска и натрапчива концепция да се упреква Русия за всичко и всички. Вероятно скоро ще се стигне до такава степен Русия да бъде упреквана единствено заради обстоятелството, че съществува ”, сподели Песков.
Той добави, че Москва не е съгласна с сходни обвинявания, само че следи търпеливо.
 Ер Франс и други самолетни компании приключват полетите си над Беларус " Ер Франс " и други самолетни компании приключват полетите си над Беларус
Френската самолетна компания " Ер Франс " приключва полетите си във въздушното пространство на Беларус, съобщи " Франс прес ". Руската организация...
„ Разбираме, че това е от тези случаи, когато, евентуално, няма смисъл да се опитваме да обясняваме каквото и да е. Наистина, тук уплахите и обсебването, евентуално, към този момент дават отражение и не разрешават на създателите на сходни изявления да оценят трезво обстановката ”, сподели дипломатът.
Препоръките на водачите на Европейски Съюз провокират страдание. „ Европа би могла първо обективно да проверява случая с Ryanair, преди да даде рекомендации за ограничение на потреблението на въздушното пространство над Беларус ”, съобщи Песков
Той акцентира, че за взетото от водачите на Европейски Съюз решение за възбрана на полетите на беларуски самолети в европейското въздушно пространство ще заплащат пасажерите, които ще се намират още половин или един час във въздуха.
„ Всичко това коства пари, това са елементарни сметки ”, добави представителят.
 Деян Кюранов: Никой не желае война с Беларус, която може да докара до война с Русия Деян Кюранов: Никой не желае война с Беларус, която може да докара до война с Русия
„ Трябва да стане ясно, че макар че Лукашенко се учи от Путин, както преди Путин се учеше от Лукашенко, Беларус не е Русия и ког...
Да се заобиколи територията на задоволително огромна страна в центъра на Европа излиза скъпо на която и да е самолетна компания.
„ Вероятно първоначално би трябвало да се проверява обективно случилото се, а по-късно, според от съответните резултати, да стартира разискване. Но нашите европейски сътрудници въпреки всичко взеха решение да поемат по различен път: на вчерашната среща на върха не избраха, евентуално без каквото и да е следствие, да одобряват бързо решение и излязоха с рекомендация, настоятелна рекомендация, към своите самолетни компании. Тези рекомендации към този момент се осъществят ”, добави Песков.
Говорителят на съветското външно министерство, на собствен ред, дефинира реакцията на Запада във връзка като „ нервност ”. Тя напомни няколко случая на наложително кацане на самолети в други страни, на които Западът не е реагирал.
Така, да вземем за пример, през 2013 година самолетът на президента на Боливия кацна наложително във Виена по искане на специфичните служби на Съединени американски щати, които преследваха някогашния сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Едуард Сноудън. През 2012 година съветски аероплан е заставен да кацне в Турция и е бил претърсен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР