С резултат 6:1 Аустрия Виена спечели 328-мото издание на виенското

...
С резултат 6:1 Аустрия Виена спечели 328-мото издание на виенското
Коментари Харесай

ОТ ИЗВОРА: Аустрия помля Рапид в дербито на Виена

С резултат 6:1 Аустрия Виена завоюва 328-мото издание на виенското дерби по футбол. Домакините изиграха доста мощен дуел и зарадваха почитателите си на Дженерали Арена, изкупили всички билети за дуела. За Рапид пък това бе едно мощно отрезвяване след сладката победа с 1:0 за Лига Европа против Глазгоу Рейнджърс.

Турболентното начало на мача предложи две забавни положения за гол – първо Щефан Шваб от Рапид тества рефлекса на вратаря на домакините, а от другата страна на терена шут на Кристоф Моншайн бе блокиран.

Тон за вилетовата симфония даде Кристоф Шойсенгайр, който откри с глава за Аустрия в 22-рата минута. Седем минути по-късно отговорът на „ рапидлерите “ бе факт и Марвин Портцман възвърне паритета в резултата.

Ключовият миг в мача пристигна в 33-тата минута, когато играчът на Аустрия Брайт Едомвони се откъсна самичък от цялата защита в зелено-бяло и последният състезател от нея – Деян Любичич повали нигериеца. Съдията не се поколеба и изгони Любичич, по този начин гостите доиграха мача с човек по-малко.

Тази обстановка скова играчите на Рапид, които с понижен състав изглждаха прекомерно безредни, и за 6 минути позволиха цели 3 гола. Джеймс Джего в 35-тата минута, Моншайн в 36-тата и Клайн в 41-вата направиха резултата на почивката величествен – 4:1.

След почивката играчите на Аустрия постановиха цялостна доминация на терена. След центриране на Доминик Прокоп, Матео Барач от състава на гостите си означи автогол, а Алон Тургеман „ заби последния гвоздей на ковчега “ на Рапид, фиксирайки крайното 6:1.

По този метод Аустрия вгорчи празниците на съгражданите си от Рапид. „ Виолетовите “ са пети в таблицата с 27 пункта, колкото има и четвъртият Волфсбергер. Рапид пък са чак осми в подреждането с 20 точки. „ Зелено-белите “ вършат нежелана акция, намирайки се по-близо като точки до линията на изпадащите, в сравнение с до местата даващи право на присъединяване в ЕКТ./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР