С решението на Конституционния съд на практика Станислав Тодоров губи

...
С решението на Конституционния съд на практика Станислав Тодоров губи
Коментари Харесай

Хаосът е факт. Той има предистория

С решението на Конституционния съд на процедура Станислав Тодоров губи всичките си пълномощия. Той има най-вече 18 дни на поста – решението на съда би трябвало да излезе в Държавен вестник в оптимален период от 15 дни и влиза в действие 3 дни след обнародването му.

„ Хаосът е реалност. Той има предистория. През последните седем месеца ние сме очевидци на една управническа и експертна отпадналост. С лека ръка ръководещите, които се самопровъзгласиха за борци с корупцията, сами си сложиха етикети, че те са почтени и честни, погазват законите и Конституцията на страната”. Така депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на енергетиката Теменужка Петкова разяснява създалата се обстановка. Тя напомни, че още през февруари ПГ на ГЕРБ-СДС са предизвестили, че изборът тогава за нов ръководител на Енергийния регулатор е противоконституционен и ще докара до безпорядък в един от най-важните браншове за страната ни.

По думите й опозицията не спекулира с тематиката – решенията на КЕВР в действителност били уязвими. „ Всяко едно заинтригувано лице може да апелира решенията на Комисията за енергийно и водно регулиране”, твърди Петкова. Бившият енергиен министър изясни, че при такава обстановка се прави инспекция. Ако при нея се откри, че в съответен проблем гласът на ръководителя на КЕВР е бил решителен, взетото решение може да бъде обжалвано. „ Всички дейности, които този ръководител е подхванал от деня на избора му до произнасянето на Конституционния съд, са безусловно нелегитимни – назначения, уволнения. Все едно този ръководител не е съществувал”, безапелационна е Теменужка Петкова.

Тя сигнализира, че цената на природния газ за Август не може да бъде призната, тъй като Комисията няма законен ръководител. Депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява и работата на „ Булгаргаз”. „ Той беше задължен, според закона за енергетиката, до 10 юли да даде информация за прогнозната цена на природния газ за месец август. Това, несъмнено, не беше направено. Тези хора редовно нарушават закона. Те не извършват тези свои законови задължения и българският бизнес, българските консуматори на природен газ още веднъж няма да имат изясненост по какъв начин и на каква цена ще създават продукцията си”, акцентира Петкова. По думите й повода е доста ясна и изпълнителният шеф на „ Булгаргаз” доста ясно е декларирал, че страната ни няма подписани дълготрайни контракти за доставка на природен газ. „ До края на годината България е без обезпечени количества естествен газ”, сигнализира някогашният министър на енергетиката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР