С решение от 26 април ВАС постанови окончателно, че двуетажната

...
С решение от 26 април ВАС постанови окончателно, че двуетажната
Коментари Харесай

ВАС: Двуетажната сграда на плажа „Росенец“ е незаконна

С решение от 26 април Върховен административен съд постанови дефинитивно, че двуетажната постройка, която се намира на плажа в " Росенец ", е противозаконна. За нея стана ясно и бяха подадени сигнали през лятото на 2020 година.

" Това е трета поредна от общо 14 противозаконни постройки, които се откриха през 2020 година в региона. Тази е нелегално, тъй като е издигната върху земя, която е обществена държавна благосъстоятелност. Това няма по какъв начин да е законно, невероятно е и да се узакони, съдът е пределно явен ", това сподели за „ Твоят ден “ по NOVA NEWS Димитър Найденов, общински консултант в Общинския съвет на Бургас през 2020 година

Найденов осведоми, че постройката е издигната преди доста години, когато всичко е било държавна благосъстоятелност, както Нефтохимическия комбинат, по този начин и гребната база. Впоследствие една част от терена става частен, само че тази сграда остава в територията на държавната обществена благосъстоятелност.

" За постройката няма в никакъв случай издавани строителни документи, нито позволение, построена е просто върху пясъка, заради тази причина е редно да бъде отстранена ", сподели още Димитър Найденов.

Държавата дава опция на представителите на компанията притежател сами да разрушат постройката или ДНСК да влезе в своите пълномощия и да стартира процедура по наложително разрушение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР