С решение на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания

...
С решение на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания
Коментари Харесай

Намален e съставът на Съвета на директорите в държавната компания Ел Би Булгарикум ЕАД

С решение на Съвета на шефовете на " Държавната консолидационна компания " ЕАД (ДКК) е понижен съставът на Съвета на шефовете в държавната компания " Ел Би Булгарикум " ЕАД от петима на трима членове. Назначен е и нов състав, в който влизат - Христо Иларинов Михайловски, като самостоятелен член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска, като представители на страната.

Решението на едноличния притежател на капитала на " Ел Би Булгарикум " ЕАД е взето след изработен цялостен разбор на успеваемостта на ръководството на сдружението. Съветът на шефовете на ДКК изиска информация за активността на " Ел Би Булгарикум " за интервала от 01.01.2023 до 31.08.2023г. След деликатен обзор на получената информация управлението на ДКК установи обстоятелства и условия, които дават съображение да се изкаже обосновано съмнение за осъществяване на недобросъвестни дейности и непълен надзор при осъществяване на ръководство на сдружението.

За същия интервал има постъпили сигнали за нарушавания при ръководството на компанията, по които са назначени инспекции от способените органи.

На свое съвещание новият състав на Съвета на шефовете на " Ел Би Булгарикум " ЕАД е избрал за изпълнителен шеф на компанията Ивайло Цветанов Лилов.

Той е магистър по специалностите " Право " и " Икономика ". Притежава дълготраен опит и експертиза в областта на финансовата действия, в правенето на бюджети, финансови капиталови разбори, в организацията и контрола за осъществяване на бизнес стратегии. Г-н Лилов е бил член на Съвета на шефовете в " Държавната консолидационна компания " ЕАД.
 Ел Би Булгарикум с нов шеф и нов ръб
Ел Би Булгарикум с нов шеф и нов ръб

ДКК откри " недобросъвестно ръководство и липса на надзор " от старите шефове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР