С решение на Министерския съвет три имота - публична държавна

...
С решение на Министерския съвет три имота - публична държавна
Коментари Харесай

Промениха статута на редица имоти

С решение на Министерския съвет три парцела - обществена държавна благосъстоятелност, предоставени за ръководство на ведомството, стават частна държавна благосъстоятелност. Те съставляват независими обекти в постройка на ул. „ Рокфелер “ 50 в Петрич и са с повърхност надлежно 112,35 кв. м, 181,13 кв. м и 82 кв. м, дружно със съответните идеални елементи от общите елементи на постройката и от правото на градеж. Имотите са с отпаднала нужда за Министерство на вътрешните работи, не се употребяват за обществени функционалности и е деклариран интерес за закупуването им. Промяната в статута им ще разреши осъществяването на разпоредителни покупко-продажби с тях.

Имот - обществена държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, се афишира за парцел - частна държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в област Стара Загора, община Гълъбово, гр. Гълъбово и съставлява урегулиран аграрен парцел с повърхност 967 кв.м. Промяната на статута на парцела ще даде опция за осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с него, при което компанията ще осъществя доходи, нужни за възстановяване на нейното финансово положение.

„ Български пощи “ ЕАД ще продадат своя дял (6,7%) в неподвижен парцел в Правец. Съсобственикът на постройката - общинската администрация в града, е показал интерес към пазаруване на каузи на пощенския оператор. Продажбата ще бъде осъществена посредством директно договаряне по цена, не по-ниска от избраната от самостоятелен оценител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР