С решение на министъра на икономиката Кирил Петков, в качеството

...
С решение на министъра на икономиката Кирил Петков, в качеството
Коментари Харесай

Българската банка за развитие с нов състав на одитния комитет

С решение на министъра на стопанската система Кирил Петков, в качеството му на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала на Българската банка за развиване (ББР) и според условията на Закона за самостоятелния финансов одит (ЗНФО), беше заменен съставът на одитния комитет на Българската банка за развиване (ББР).
Според Устава на банката и ЗНФО одитният комитет е претрупан с отговорността да следи процесите по финансово отчитане в банката, системите за вътрешен надзор и системите за ръководство на рисковете, както и да дава рекомендации по отношение на самостоятелния одит на институцията.
 Икономическият министър вика надзорниците на ББР за пояснения Икономическият министър вика надзорниците на ББР за пояснения
Служебният министър на стопанската система Кирил Петков е извикал представителите на надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР), за...
Всички чиновници на банката са длъжни да указват цялостно подпомагане на комитета и да му дават нужната информация за осъществяване на контролните му функционалности, а самият комитет осведоми за работата си Надзорния съвет на банката и се регистрира пред министъра на стопанската система за активността си най-малко един път годишно.
Новите членове на одитния комитет имат богат интернационален опит и са одобрени специалисти в частния бранш у нас в сферите на наложителния надзор над кредитни институции и поддържането на транспарантна финансова отчетност, според най-хубавите европейски и национални практики и наложителни правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР