С регулярни акции пловдивската полиция продължава да полага усилия за

...
С регулярни акции пловдивската полиция продължава да полага усилия за
Коментари Харесай

Гонка на пътя Пловдив – Асеновград! Полицията задържа двама пред публика

С регулярни акции пловдивската полиция продължава да поставя старания за застраховане на сигурността на придвижване и понижаване на пътния травматизъм на обслужваната територия. Като част от дейните дейности са и засилените инспекции над водачите на моторни транспортни средства, които целят недопускане на престъпления и попречване на противообществени прояви и закононарушения на пътното платно. С изключително внимание се реагира на случаите, в които се правят рискови маневри или нарушавания, свързани с нерегламентирани надпревари (гонки) или т.нар „ дрифтове “. Акцентира се и върху контрола над мотористите, за които в регионалната дирекция от време на време постъпват сигнали, свързани със разстройване на нощната тишина от мощен звук на мотори, изключително след 22 ч.

В тази връзка в петък против събота е планувана и извършена следващата профилирана интервенция с присъединяване на екипи от шестте районни ръководства в регионалния град и секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “. Поради зародила нужда за преустановяване на гонка сред два автомобила, подпомагане на сътрудниците си са оказали чиновници от РУ-Асеновград.

Във времевия период от 21 ч. в петък до 2 ч. в събота, на пътя Пловдив – Асеновград са спрени общо 116 автомобила и 24 мотоциклета, тествани са 112 лица. Констатирани са 37 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 9 акта и 28 санкции с фиш. Сред глобените са четирима мотористи – двама неправоспособни, един, неспазил пътната маркировка и различен, който не е показал годна застраховка „ Гражданска отговорност “. Освен тези нарушавания са документирани и други, свързани с ръководство на нерегистрирано по надлежния ред МПС или механически неизправно, както и неизползване на предпазен колан.  

Около 23 ч. в петък се наложила своевременна интервенция от чиновниците на реда, при която е прекратено нерегламентирано съревнование сред два леки автомобила. Колите са засечени наоколо до бензиностанция на пътя Пловдив – Асеновград в миг на подготовка и започване на гонката пред събрали се фенове, след което със скорост над допустимата се отправили към Асеновград. При последвалата бърза връзка сред екипите е проведено прекъсване на въпросните коли, а водачите им са арестувани в РУ-Асеновград за период до 24 часа. След отчет на случая в Районна прокуратура – Пловдив, против двамата мъже е стартирано бързо произвеждане по член 325, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Сектор „ Пътна полиция “ моли водачите на моторни транспортни средства да демонстрират по-голяма дисциплинираност и отговорност и да не се поддават на страстите от сходни рискови дейности на пътя. Участието в нерегламентирани надпревари и придвижването с висока скорост слага в риск живота и здравето освен на тези водачи, само че и на останалите участници в придвижването.

Същевременно чиновниците на реда изричат признателност към всички жители, които подават сигнали в полицията при забелязване на сходни престъпления.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР