С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото

...
С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото
Коментари Харесай

Бизнесмен точи близо 900 бона ДДС

С разпит на очевидци в Окръжен съд Пловдив продължава делото против пловдивски предприемач, обвиняем за данъчна машинация, възлизаща на близо 900 бона.

В. С. е обвиняем за това, че в интервала от 16.07.2007 година до 14.01.2010 година в Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение и чрез А. Б. и У. М., от които не може да се търси наказателна отговорност заради незнанието на фактическите условия на закононарушението, е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности за „ Ф.и ко “ АД в изключително огромен размер.

Става въпрос за налог добавена стойност  в общ размер на 862 273,25 лв..

Престъплението е осъществено от предприемача като е употребявал документи с погрешно наличие при показване на информация пред Национална агенция за приходите – Пловдив.

В Дневници за продажбите на сдружението той не е отразил доставки на артикули от Закона за Данък добавена стойност и е удостоверил лъжа в подадени заявления пред Национална агенция за приходите – Пловдив – закононарушение по член 255 ал.3 вр. ал.1 т.2 и т.6 вр. член 26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Съдия по делото е Весела Евстатиева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР