С разказ, като че сътворен от въображението на Стивън Кинг,

...
С разказ, като че сътворен от въображението на Стивън Кинг,
Коментари Харесай

Тото разказа за ужасно трудното си детство

С роман, като че сътворен от въображението на Стивън Кинг, смрази съквартирантите си Йонислав Йотов-Тото. Рапърът от „ Скандау” се върна обратно към детството си, с цел да направи паралел с живота, който води през днешния ден, и да подчертае благодарността си към ориста, предава Хот Арена. 26-годишният към този момент юноша и фамилията му са водили ежедневна борба за оцеляване, защото живеели в същински призрачен сън. Точно подобен се ширел във Враца по социалистическо време, а и малко по-късно.

Апартаментът, в който Тото израснал, бил чартърен и се намирал в непосредствена непосредственост до „ Химко” – Враца. Родителите на бъдещия рапър плащали 80 лв. на месец, което било, меко казано, отвратително за скромния им бюджет, поради ниските приходи и недостига на артикули, в това число хранителни. Най-лошото обаче било, че жителите на града тогава били в непрекъсната бойна подготвеност, поради изпускания от завода амоняк.

„ Пичове, аз съм от доста оскъдно семейство и когато започнах да изкарвам такива пари… Да сме живи и здрави с Лъчо… толкоз пари аз не бях виждал никога”, стартира Тото ужасяващия си роман пред съквартирантите. Рапърът шокира съквартирантите си с информацията, че по това време никой не бил наясно какво се случва във Враца и по какъв начин оцеляват хората там. Той бил възпитаник и доста добре си спомня ужаса в очите, които срещал по улиците. Всички били под непрекъсната опасност, поради изпускания от завода амоняк. Тото и съучениците му нееднократно били евакуирани от учебно заведение с противогази:

„ И знаеш, че у дома би трябвало да си отново с маската! А няма ястие, тъй като и безпаричен град! И 80 лв. са извънредно доста! И в този момент аз съм на 26 години и гледай къде пребивавам! В какъв свят, в каква друга обстановка. И добре, че сме минали през това, тъй като аз си припомням по какъв начин съм тръгвал в 6,30 за учебно заведение, това в други градове не е било, врачаните знаят… Живеех до една доста огромна поляна и в 7 сутринта да видиш тази голяма поляна цялостна с умрели птици и кучета, които нямат противогази. Каквото е минавало, летяло, всичко е паднало и умряло. И градът смърди на мърша, което основава чума, и изобщо ужасни години”.

Именно поради сложния живот, постоянно заплашен, фамилията на бъдещия рапър се преместило в София. В столицата родителите му си намерили по-добре платена работа, Тото тръгнал на учебно заведение, срещнал се с бъдещия си дуетен сътрудник Лъчо, и откакто известно време били футболисти, решили да навлязат в музикалния бизнес. Днес Тото и Лъчо от „ Скандау” се радват освен на доста фенове, а и на много солидни доходи.

Източник: БЛИЦ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР