С работна среща в София бе даден стартът на мащабния

...
С работна среща в София бе даден стартът на мащабния
Коментари Харесай

В София бе дадено началото на мащабния проект SERVE

С работна среща в София бе даден стартът на огромния план SERVE, чиято съществена цел е да промотира образованието в и посредством спорта и да насърчи двойното кариерно развиване на състезателите по волейбол.

Българската федерация по волейбол завоюва сериозния двугодишен план (2022 – 2024), съфинансиран от стратегия „ Еразъм + “ Спорт на Европейска комисия с название SERVE (№101050341 — SERVE — ERASMUS-SPORT-2021-SCP). Проектът е в партньорство със Сръбската федерация по волейбол, Хърватската федерация по волейбол, Университета във Виена и Национална спортна академия „ Васил Левски “. Името на плана SERVE значи Smart Education Resources in Volleyball Environment. На стартовото събитие в София на 20 юли бяха показани в детайли всички елементи за плановите стадии, действия и отговорностите на всеки сътрудник.

Събитието в София бе намерено от президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той взе участие в полемиките за реализацията на поставените цели и благодари на сътрудниците за сериозната ангажираност.

" Проектът е огромна горделивост и огромна отговорност за Българската федерация по волейбол. Това е първи по рода си толкоз огромен план на федерацията, съфинансиран от Европейския съюз. Знаем, че ни чака доста сериозна работа и ангажираност на доста хора, само че съм уверен в триумфа. А когато работата е напълно в името на бъдещето, в името на младежите, тя се трансформира в дълг и наслаждение. Благодаря особено на сътрудниците от волейболните федерации на Сърбия и Хърватия, на НСА и на Университета във Виена, че са наши сътрудници в реализацията на тази значима задача. Както знаете, в тактиката за развиване, която приехме с сътрудниците си от Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, детско-юношеският волейбол е с най-голям приоритет. Решени сме да вървим в тази посока и да влагаме в по-доброто на следващия ден. А нашият спорт дава неповторима опция за развиване. Доказваме, че спорт и обучение могат да вървят ръка за ръка и да се трансформират в гаранция за триумф на младежите. Проектът SERVE е допустимо най-хубавото и най-мащабно доказателство за това ", съобщи Любомир Ганев.

Чрез транснационална мрежа от три от водещите интернационалните волейболни федерации и две от водещите европейски просветителни институции ще бъде създаден модел, който ще бъде тестван по време на плана, и ще се наложи като резистентен европейски учебен и подготвителен модел, който да покачва уменията на надарените състезатели от спортни клубове, на участниците в всеобщия спорт в учебното обучение и на всички свързани. Моделът ще включва новаторска цифрова стратегия, платформа и мобилна апликация, която ще е основана на спорта волейбол, науката в него и на проучване и разчитане на данни. Проектът ще предложи нов метод и поощряване на двойните кариери измежду волейболни гении.

За интервала на плана ще бъдат обхванати надарени волейболисти от спортни клубове на възраст сред 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо образование, студенти, както и всички заинтригувани да вземат участие в плана.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР