С публична дискусия на тема Открито управление – цел и

...
С публична дискусия на тема Открито управление – цел и
Коментари Харесай

Включваме се в глобалната инициатива Партньорство за открито управление

С обществена полемика на тематика „ Открито ръководство – цел и фокус на положителното ръководство “ страната ни се включва в обичайна Седмица на откритото ръководство, провеждана от 8 до 12 май в 75 страни по света, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Вицепремиерът, ръководител на Съвета за съгласуваност по „ Партньорство за намерено ръководство “, ще показа в Министерския съвет на следващия ден, 11 май, присъединяване на България в самодейността, която има за цел гарантиране на съответни задължения от страна на държавните управления за поощряване на прозрачността, овластяването на жителите, битката с корупцията и потреблението на новите технологии в ръководството.

Акцент ще бъде подложен върху ІV Национален проект за деяние на България, направен и реализиран в партньорство сред неправителствени организации и администрации. Изпълнението на четири от най-интересните и с висок публичен капацитет ограничения от Плана ще бъде показано от основателите им – събиране и обобщаване на информацията за обществените разноски за превъзмогване на последствията от коронавирус пандемията; разработване на план на Закон за доброволчеството; създаване на стандарти за онлайн петиции на гражданите; основаване на национална Рамка за оценка на качеството на образованието у нас.

Представители на софтуерния бранш, университетските среди, цивилен организации за отбрана на човешките права и администрации ще дискутират обществено тематиката „ Изкуственият разсъдък – регулация и бъдеще “. Необходимостта от създаване на национални стандарти за приложението на изкуствения разсъдък, в сходство с подготвяните европейски регулации, е също една от ограниченията в Националния проект за деяние по самодейността „ Партньорство за намерено ръководство “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР