С провал на реч за 2 юни приключи посещението на

...
С провал на реч за 2 юни приключи посещението на
Коментари Харесай

Отново освиркаха Петков, този път на връх Околчица

С неуспех на тирада за 2 юни завърши визитата на министър-председателя Кирил Петков във Врачанския Балкан. Той взе участие в поклонението на връх Околчица във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, където за следващ път беше освиркан от събралите се жители. Петков бе на тържествата дружно с министъра на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Пред събралото се голям брой той опита да каже няколко думи, само че в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше. Множеството реагира бурно и  на двусмислените послания в словото на премиера.

 

" В човешката история има доста държавници и управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към мощните на деня ”, сподели той, което ускори реакцията на публиката.

" А в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил тъкмо това. Неговият блян е бил свободна България ", добави Петков.

" Русия - тая мнима защитница на славянството, тя използва още по-радикални средства, с цел да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя ", изясни министър председателят. В същия миг освирканията се усилиха внезапно. По време на речта на премиера, даже и Нинова се намръщи.

Според Петков Ботев е същински образец за свободен човек. " Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи ”, приключи той.

След речта на премиера се чуха хилави овации и освирквания от публиката.

Напомняме, че министър председателят бе освиркан и на празнувания в Копривщица, както и в София на 6 май, когато крясъци " Оставка и затвор " и " Киро, вън! " отекнаха пред паметника на Незнайния войник по време на церемонията по освещаването на бойните флагове за Деня на храбростта и Българската войска.

Първото огромно освиркване бе на връх Шипка, където недоволни от политиката му българи го замеряха със снежни топки. Тогава НСО бе смъмрена, задето не го опази, само че в този момент макар забележимата липса на сняг гардовете бяха обиколили Петков от всичките му страни.

Егор Глазунов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР